Networking, Ideas & Innovations

UUSI RUUAN TUOTTAMISEN, TEKNOLOGIOIDEN JA  JALOSTAMISEN YRITYS- JA ASIANTUNTIJATAPAHTUMA


Food Business SUMMIT Seinäjoki on

Yritysten, tutkijoiden ja kehittäjien bisnesorientoitunut ruokatuotannon, -teollisuuden ja teknologioiden tapahtuma Seinäjoella.

Ammattilaisten kohtaamispaikka, innovatiivisten yritysten bisnesareena, uusien ilmiöiden foorumi.

 

Vuoden 2016 teemoina ovat: uudistuva ruokabisnes, digitalisaatio, ruokaturvallisuus, kansainvälistyminen.

 

 

Tarjoamme sinulle

Näkemyksiä alan megatrendeistä ja hiljaisista signaaleista - syötteitä liiketoiminnan tehostamiseen - herätteitä uusiin bisnesmahdollisuuksiin - verkostoja agrobiotalouden muihin yrityksiin ja kehittäjiin.

 





OHJELMA

 

Ohjelma käynnistyy tiistaina 14.6.2016 klo 12.00. Keynote-puheenvuoron jälkeen ohjelma jakaantuu teemoittaisiin rinnakkaisohjelmiin. Päivitämme ohjelmaa tälle sivulle.

TIISTAI 14.6. 2016

 

9:00 Rekisteröityminen

 

11:00 Lounas

 

12:00 Avaussanat: Maakuntajohtaja Asko Peltola, Etelä-Pohjanmaan Liitto

 

12:15 Keynote Bruce Oreck: Entrepreneurship in the Digital World: Disruption, Transparency and the Supremacy of Customer Experience

 

13:30 Kahvit 

 

14:00-16:30 Rinnakkaisteema 1: Uudistuva ruokabisnes 

Maailma ympärillämme muuttuu, sen mukana kuluttajien käyttäytyminen ja elintarvikkeiden kulutustottumukset. Miten muutos vaikuttaa yritysten liiketoimintaan, kuinka muutokset näkyvät teollisuudessa, entä viljelijöiden arjessa? Uudistuvaa ruokabisnestä tarkastellaan suurten muutosten näkökulmasta. Osallistujat pääsevät kuulemaan muun muassa, kuinka uusi yritys voi saavuttaa läpimurron lyhyessäkin ajassa tai miten yritykset ovat vastanneet omien asiakkaidensa muuttuvaan ympäristöön. Digitaalisuutta unohtamatta.

 

Moderaattorina Jari Kolehmainen, tutkimuspäällikkö, Tampereen yliopisto/ Johtamiskorkeakoulu SENTE

 

Foller – New business in 6 weeks 

Jaakko Anttila, CEO, LINK Design and Development Oy

 

Vanha viina, uusi tarina 

Miika Lipiäinen, toimitusjohtaja, Kyrö Distillery Company

 

Agroteknologia uudistuu ja mahdollistaa pintaa syvemmälle 

Juha Sippola, kehityspäällikkö, Junkkari Oy

 

Pakkauksen uudet ulottuvuudet 

Mauri Reinilä, toimitusjohtaja, PackageMedia Oy

 

S-ryhmä kaupan murroksessa 

Taavi Heikkilä, pääjohtaja, SOK ja hallituksen pj, Kaupan liiton pj


Paneelikeskustelu

 

Lue lisää kuluttajatrendien vaikutuksista tekeillä olevasta barometristä ja osallistu! 

 

14:00-17:20 Rinnakkaisteema 2: Africa Agribusiness Forum 

The Africa Agribusiness Forum highlights agrotechnology and food processing industry sector investment and opportunities in selected southern and eastern Africa countries. Within the Forum we offer country presentations, information on investment and funding instruments and two interesting company cases on doing business in Africa. Forum participants have an unique opportunity to gather information and establish contacts into growing agribusiness economies in Africa!  

 

Moderator Tapio Varmola, President, Seinäjoki University of Applied Sciences

 

Namibia Country Presentation 

H.E. Ambassador Bonny Haufiku, Namibian Embassy

 

South-Africa Country Presentation
H.E. Ambassador Carmen Smidt, South-African Embassy

 

UNIDO ́s Agribusiness Approach

Mr. Bassel El Khatib, Idustrial Development Officer, UNIDO 

From development cooperation to Agribusiness in Africa 

Pertti Anttinen, Senior Advisor, (Ministry for Foreign Affairs of Finland)

 

Finnfund: Financing Agribusiness in Developing Markets 

Olli Huhtamäki, Analyst, Finnfund

 

Sub-Saharan Africa as Kometos strategic market area 

Jan Tapanainen, Business Development Manager  (Kometos Ltd) 

 

Innovative Feed Factories to Ruanda 

Juha Hööpakka, Sales Manager, (JPT Industria Ltd)

 

Finnish research partnering with Africa to foster food and nutrition security and agribusiness 

Jarkko Niemi, Professor, Natural Resources Institute Finland

 

Joint presentation of Finnish NGO’S  
Mari Tuohimaa, Project Manager, The Finnish Evangelical Lutheran Mission
Juha-Erkki Mäntyniemi Chief Innovation Officer, World Vision Finland

 

 

14:00-16:15 Rinnakkaisteema 3: Tuunaa Tuottoa -matchmaking 

Valtakunnallisen luovien alojen osaajien verkostoitumistilaisuus. Kutsutilaisuus, järjestäjänä Tuunaa Tuottoa vol. 2 -hanke.

 

16:30-18:00 Komia Camp -innovaatioleirin palkintojenjakotilaisuus 

Vuoden 2016 Komia Camp huipentuu Food Business Summitissa palkintojenjakotilaisuuteen! Tule kuulemaan, millaisia ideoita on kehitetty teemalla uudet ruuanjakelukanavat. Onko se elämyksellinen tori, verkkokaupparatkaisu lähituottajille vai ruokaketjun mullistava logistiikkaratkaisu? Se selviää Food Business Summitissa!

 

19:00 Moniaistillinen illallinen 

Miltä ruoka kuulostaa? Entä miltä musiikki maistuu? Food Business Summitin avauspäivä huipentuu moniaistiseen illalliseen. Elämysillallinen on ruoka- ja musiikkialan ammattilaisten rakentama ainutlaatuinen ja räätälöity kokonaisuus, joka liittää aistimaailman vahvasti ruokailukokemukseen uudella ja innovatiivisella tavalla. Toteutuksessa aistittavissa juureva paikallisuus sekä säväys kansainvälisyyttä baskimaalta. Koe, näe ja nauti! 

Moniaistista illallista toteuttamassa: Ravintola Juurella, Seinäjoen Yliopistokeskus, Sami Silen ja Selmu ry:n Preppaamo-hanke. Illalliselle myydään erillinen illalliskortti. 

 

KESKIVIIKKO 15.6.2016

 

9:00-11:00 Rinnakkaisteema 4: Digitalisaation mahdollisuudet ruokajärjestelmissä 

Tässä osiossa eturivin asiantuntijat tuovat pöytään näkemyksiänsä ilmiön ja sen vaikutusten nykyisyydestä ja tulevaisuudesta. Tarjolla on tarinaa digitalisaation määritelmästä, sen käytännön soveltamisesta sekä siitä, kuinka parhaatkin ratkaisut toimivat vain, jos niitä käytetään oikein. Tule mukaan kuuntelemaan esityksiä sekä esittämään oma näkemyksesi paneelikeskusteluun.  

 

Moderaattorina Juha Kurkela, asiantuntija, Into Seinäjoki Oy

 

Digitalisaatio - Mistä on kyse? 

Vesa Ilmarinen, digitalisaatiokonsultti, Katalysti Oy

 

Digitalisaatio tuo lähiruoan kotiovellesi 

Eero Kananen, toimitusjohtaja, LähiPro Oy

 

Digitalisaatio ruokakulttuuria muuttamassa 

Robert Torvelainen, PR Manager, Foodora Finland Oy

 

Datan laatu digitalisaation perustana 

Harri Juntunen, partneri, TwinSpark Consulting Oy

 

Paneelikeskustelu 

 

 

9:00-11:00 Rinnakkaisteema 5: Matchmaking luovat alat vs. ruokajärjestelmät 

Nyt uutta potkua ja ideoita ruokajärjestelmien kehittämiseen! Tule ja luo kontakteja luovien alojen osaajiin. Ennakkoilmoittautumiset kirsi.mattila(at)intoseinajoki.fi.

 

12:00-16:00 Moniaistinen Ruokaverstas 

Ruoka ei ole vain makuasia, vaan ruokakokemukseen vaikuttavat myös muut aistit. Moniaistisuuden ymmärtäminen voi tuottaa ruoalle uutta lisäarvoa, jota voi hyödyntää  sekä kokki että yritys. Ruokaverstaan työpajassa jaetaan viimeisintä tutkimustietoa aistien vuorovaikutuksesta ruokaelämykseen.  Osallistujat pääsevät myös itse kokemaan miten Kokkituvan suklaakakku ja kahvi, ja näille sävelletty musiikki täydentävät toisiaan, minkä jälkeen osallistujat toteuttavat itse oman moniaistisen sovelluksensa. Keynote: Juan Carlos Arboleya,Basque Culinary Centre, Spain 'From the Chef’s Mind to the Dish: How Scientific Approaches Facilitate the Creative Process'

 

Sessiossa mukana: Professori Juan Carlos Arboleya (Baskien kulinaarinen instituutti), Sami Silén, (muusikko ja äänisuunnittelija), Elintarvikekehityksen tutkimusprofessori Anu Hopia ( Turun yliopiston funktionaalisten elintarvikkeiden tutkimuskeskus).

 

Ilmoittaudu ruokaverstaaseen 13.06. mennessä tänne.

 

9:00-14:00 Rinnakkaisteema 6: HOT SPOTS 

Mitä ovat yritysten uusimmat innovaatiot ja oivallukset? Niistä kuulet täällä! Koko päivä täyttä tykitystä, poimi parhaat vinkit itsellesi!

 

Moderaattorina Jenni Koski, asiantuntija, Into Seinäjoki Oy

 

 

Luonnonvarojen rajallisuus ja ruuan saatavuus tulevaisuudessa – Megatrendeistä kiertotalouteen

Sitra, Nani Pajunen, johtava asiantuntija

 

Ravinteiden Tinder - täsmäravinteistus pellon mukaan

Soilfood Oy, Saara Kankaanrinta, toimitusjohtaja

 

Case Finnamyl 

Satafood Kehittämisyhdistys ry, Kaija Vesanen, projektipäällikkö

 

Hyönteistalouden Suomi-valloitus 

Finsect Oy, Samica Sadik, co-founder

 

Pel(l)otonta ruuantuotantoa pääkaupunkiseudulla

Silmusalaatti Oy, Samuli Laurikainen, toimitusjohtaja

 

Räväkällä markkinoinnilla uusille markkinoille

Brewcats, Laura Weckström, co-founder

 

Viljan laatumittauksen uusi tulevaisuus

Grainsense, Edvard Krogius, co-founder

 

Lihakauppasi verkossa 

Laidun hereford, Jussi Harju, co-founder

 

Ruokaa kotipostilaatikkoosi 

Posti Oyj, Sami Finne, kasvupäällikkö

 

Uutta maatilojen palvelutarjonnassa 

Maatalouden laskentakeskus Oy, Markku Laak, asiakkuuspäällikkö

 

11:00-12:00 Lounas 

 

12:00-14:00 Rinnakkaisteema 7: Ruokaturvallisuus 

Ruokaturvallisuuden keskeinen osa on kuluttajien luottamus. Sen ansaitsemiseksi valmistajien tulee kertoa avoimesti tietoa, joka voidaan myös osoittaa paikkansa pitäväksi. Elintarvikeketjun jäljitettävyys ja valvonta ovat avainasemassa. Tässä osiossa esitellään uusimpia ruokaturvallisuuden ratkaisuja sekä pohditaan ruokaturvallisuuden mahdollisuuksia viennissä. 

 

Moderaattorina Eeva Perttula, toimitusjohtaja, Foodwest Oy

 

Ajankohtaista ruokaturvallisuudesta - trendit meillä ja maailmalla 

Kaisa Penttilä, kehityspäällikkö, Foodwest Oy

 

Onko ruokaturvallisuudessa mittaluokkahaaste? 

Ari Teppo, Finnmilk Oy

 

Digitaalinen laadunvalvonta ruokaketjussa 

Joonas Korhonen, myyntipäällikkö, Sensire Oy

 

Röntgentarkastuksella monipuolisempaa laadunvalvontaa 

Juho Ojuva, liiketoiminnan kehityspäällikkö, Mekitec Oy

 

On kuin suoraan tilalta ostaisit – Jäljitettävyys ja tuoteturvallisuus Atrian Perhetilatuotteissa 

Seija Pihlajaviita, laatujohtaja, Atria Suomi Oy

 

Paneelikeskustelu 

 

14:00 Päätössanat ja kahvit 

 

 Pidätämme oikeudet ohjelmamuutoksiin.

 

 

TAPAHTUMAPAIKKA

Frami B, Kampusranta, 60320 SEINÄJOKI

 

Katso saapumisohjeet TÄSTÄ.

 

 

rekisteröinti

Sähköinen rekisteröinti summittiin on päättynyt 6.6.2016!

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan tapahtumaan,  ole suoraan yhteydessä henna.merilainen@intoseinajoki.fi

 

Hinnat ja ohjelmapaketit (alv. 0%)

 

Summit -paketti 2 päivää 110€ /65€
Kahden päivän Summit -paketin hinta on yrityksille ja organisaatioille 110€, ja opiskelijoille 65 €.

Paketti sisältää Summitin päiväohjelman lisäksi lounaan sekä kahvituksen molempina tapahtumapäivinä.

Summit -paketti 1 päivä 65€
Yhden päivän Summit paketin hinta on yrityksille ja organisaatioille 65€.

Paketti sisältää Summitin päiväohjelman lisäksi lounaan sekä kahvituksen valittuna tapahtumapäivänä.

 

Moniaistillinen illallinen  - Illalliskortti 113€

Ilmoittautuminen illalliselle on päättynyt 31.5.2016. Illalliselle on tarjolla vielä muutama paikka. Mikäli olet kiinnostunut ole suoraan yhteydessä henna.merilainen@intoseinajoki.fi

 

Majoitus

Tapahtumalle on varattu majoituskiintiö Original Sokos Hotel Lakeuteen 14.-15.6.2016. Jokainen majoittuja varaa ja maksaa itse huoneensa "Food Business Summit"-kiintiöstä. 
Hinnat: 
1hh standard huone 111€ 
2hh standard huone 126€
Osa huoneista on korkeamman majoitusluokkaan kuuluvia Superior-huoneita, joilloin lisähinta on +15€/huone.

Hotellin yhteystiedot:
Original Sokos Hotel Lakeus
lakeus.seinajoki(at)sokoshotels.fi
p. 010 764 8000 

 

 

  

 

Lisätietoja: Sanna Kankaanpää, puh. 0400 743 422, sanna.kankaanpaa(at)intoseinajoki.fi ja Päivi Alaniska puh. 0405053284, paivi.alaniska (at)intoseinajoki.fi

 

Food Business Summit edistää agrobiotalouden kehittämistyötä Etelä-Pohjanmaalla. Into Seinäjoki Oy:n kanssa tapahtumaa toteuttavat yhteistyössä mm.  Foodwest Oy, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Tapahtuman toteutuksessa mukana mm. INKA, Tuunaa Tuottoa vol. 2, AB Seinäjoki sekä Ruokajärjestelmien uudet digitaaliset ratkaisut -hankkeet.

 

 

Seuraa tapahtumaamme myös sosiaalisessa mediassa

 

      

 

Bruce Oreck

Yhdysvaltalainen diplomaatti ja luennoitsija. Toimi Yhdysvaltain Suomen suurlähettiläänä vuosina 2009-2015. Innostaa kevään ja kesän aikana suomalaisia yrittäjiä ympäri maata kasvamaan, kansainvälistymään ja kehittymään. SEKES ry:n järjestämä roadshow tuo Oreckin pääpuhujaksi alueellisten kehitysyhtiöiden tilaisuuksiin yhteensä kymmenellä paikkakunnalla.

– Kansainvälinen kilpailukyky on tällä vuosisadalla kiinni ideoista. Parhaiten menestyvät ne, joilla on parhaat ideat. Suomessa on hyvä koulutustaso ja erinomaisia innovaatioita, mutta yrityskulttuuri vaatii ravistelemista. Lakien, rakenteiden ja ajattelutavan on muututtava nopeasti, jotta parhaat ideat saadaan ajoissa markkinoille ja niiden arvo hyödynnettyä, Oreck painottaa.  

 

 

Miika Lipiäinen

Toimitusjohtaja, Kyrö Distillery Company

 

Isokyröläisen viskitislaamon toimitusjohtaja, joka ei hetkeäkään kadu heittäytymistään suuryrityksen palveluksesta oman yrityksen leipiin. Asiakkaiden odotukset ovat kovat. ”Saamme joka päivä kyselyjä, milloin ruisviskiä saa”, Lipiäinen kertoo. Ensimmäistä erää vielä odotellaan. Läpimurto on jo tehty Napue-ginillä, josta tehdään maailman paras gin tonic (International Wine and Spirit Competition 2015). 

 

Lue Lipiäisen resepti yksinkertaiseen bisnesideaan.

 

 

TAAVI HEIKKILÄ

Pääjohtaja, SOK ja hallituksen pj, Kaupan liiton pj

 

KTM Taavi Heikkilä aloitti Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnan, SOK:n, pääjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana vuoden 2014 alussa.  Sitä ennen hän on työskennellyt monissa eri johtajatehtävissä S-ryhmässä. S-ryhmä muodostuu SOK:sta ja sen tytäryhtiöistä sekä 20 alueosuuskaupasta.  S-ryhmän vähittäismyynti vuonna 2015 oli 11,0 miljardia euroa ja se työllistää yli 37 000 henkilöä. Osuustoiminta-aate ja kuluttajan etu ovat Heikkilälle tärkeitä.

 

 

 

saara kankaanrinta

Toimitusjohtaja, Soilfood Oy 

 

Saara Kankaanrinta on yritystoiminnan, ympäristöasioiden sekä erityisesti kiertotalouden moniottelija. Hän on ”ravinteiden tinderiksi” kutsutun Soilfood Oy:n toimitusjohtaja sekä perustajana tai hallituksen jäsenenä useassa kansainvälisesti merkittävässä yrityksessä tai yhteisössä. Näistä esimerkkejä ovat Baltic Sea Action Group –säätiö, Gold and Green Food Oy sekä Carbon to Soil Oy. Nämä, sekä kaksi perheen omistamaa maatilaa, tarjoavat Kankaanrinnalle alustan testata, kokeilla ja luoda uusia mahdollisuuksia maaperän ja ympäristön tilan parantamiseen sekä muutoksen aikaansaamiseen alalla. Tavoitteena on entistä kestävämpi ja ympäristöystävällisempi ruoantuotanto tulevaisuudessa. 

 

 

SAMICA SADIK

Co -founder,  Finsect

Samica on Helsingin yliopiston Maatalousekonomian ja politiikan opiskelija, Finsectin perustajajäsen ja innokas ruokailija. Viikin kampuksen opiskelijapolitikoinnin ja järjestötoiminnan puolesta tutustunut ruoka-alaan politiikan puolelta, tuotantoon tutustuminen on tapahtunut harjoitteluilla maatiloilla ja yksityisissä maahantuoti- ja tukkuliikkeessä. Finsect syntyi intohimosta uusiin ratkaisuihin, ominaisuus jonka kaikki firmassa jaamme.



 

JUHA HÖÖPAKKA

Myyntipäällikkö, JPT Industria Oy 

 

Modulirakenteisia rehutehtaita valmistavan JPT-Industria Oy:n myyntipäällikkö, jolle kertyy vuosittain ripakopallinen reissupäiviä. Suurin osa yhtiön tehtaista myydään ulkomaille ja entistä enemmän nyt myös Afrikkaan, jossa nähdään olevan alan tulevaisuuden vientimarkkinat. Yhtiö tekee tiivistä yhteistyötä muiden suomalaisten agroteknologian vientiyritysten kanssa. Hööpakan mukaan suomalaista osaamista arvostetaan maailmalla ja se on hyödynnettävä uusien markkinoiden avaamisessa.

 

 

Pertti anttinen

Senior Advisor, Ambassador, Ministry for Foreign Affairs of Finland

 

Mr Pertti Anttinen works as a Senior Advisor in the Department for Africa and the Middle East at the Ministry for Foreign Affairs of Finland.  As a former Finnish Ambassador of Sambia and due to the several posts also in Kenya and South-Africa, Mr. Anttinen has excellent experience and network to promote contacts, services and possibilities to Finnish companies interested in doing business in Africa. 

 

 

 

JOOnas korhonen

Myyntipäällikkö, Sensire Oy


Joonas Korhonen on laadunvalvonnan lähettiläs Itä-Suomesta. Hän kertoo kuvaavien esimerkkien kautta sen, kuinka teknologiaa voi hyödyntää elintarviketurvallisuudessa läpi koko ruokaketjun ja siten parantaa elintarvikeyritysten ja - toimijoiden laadullista läpinäkyvyyttä yrityksen sisältä aina asiakasrajapintaan saakka. Joonas toimii Sensirellä liiketoiminnan kehityksessä. Joensuulainen Sensire on kokonaisvaltaisten seurantapalvelujen edelläkävijä ja kehittää palvelujaan kiinteässä yhteistyössä asiakkaidensa kanssa.

 

 

 

 

Kaisa penttilä

Kehityspäällikkö, Foodwest Oy

 

Kaisalla on monipuolinen työkokemus laadunhallinnan, tuotannon ja tuotekehityksen asiantuntijatehtävissä. Kaisa ymmärtää laatu- ja elintarviketurvallisuusjärjestelmien rakenteita ja soveltaa niitä käytännönläheisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. Kaisan intohimona on auttaa elintarvikealalla toimivia yrityksiä konkreettisten ehdotusten kautta, jotta järjestelmistä saadaan toimivia työkaluja yritysten laadun, kannattavuuden ja tehokkuuden parantamiseksi.

 

 

EEro kananen

Toimitusjohtaja, LähiPro Oy


LähiPro Oy:n toimitusjohtaja Eero Kananen on lähiruoan verkkokaupan asiantuntija. Hän on yksi ruokaasuomesta.fi -palvelua kehittävän LähiPro Oy:n perustajista ja sivutoiminen luomuviljelijä. Ruokaasuomesta.fi on uusi kesällä 2016 avattava suoramyyntipalvelu, jonka tavoitteena on tuoda kaikki Suomen lähiruoan tuottajat ja kuluttajat yhteen osoitteeseen. Koulutukseltaan Kananen on Maatalous- metsätieteiden kandidaatti ja hän on työskennellyt urallaan paikkatietojärjestelmien parissa useissa organisaatioissa. 

 


ari teppo

Maidontuottaja ja Co- founder, Finnmilk

 

Ari Teppo on Suomen suurimman maidontuottajan, Finnmilk Oy:n, yksi omistaja. Seinäjoella sijaitsevassa 600 lehmän suurnavetassa hyödynnetään uusinta edistyksellistä teknologiaa, jotta työnteko on tehokasta ja eläimet voivat hyvin. Suurten volyymien alkutuotanto vaatii erityistä liiketoimintaosaamista ja organisointikykyä. Ennen suurnavettaa, Teppo on kasvattanut maidontuotantovolyymiaan määrätietoisesti ja kunnianhimoisesti omalla tilallaan. Suurten maitolitrojen mies tuo vankkaa näkemystä ja kokemusta tapahtuman Ruokaturvallisuus –osioon.

 

 

jenni koski

Asiantuntija, maaseutupalvelut, Into Seinäjoki Oy

Jenni on asialleen omistautunut ”maaseutuinsinööri”. Hän on teknisen koulutuksen saanut, teolliset kannukset ansainnut kehittäjä, jolla on kokemusta ja näkemystä erilaisista organisaatioista, prosesseista ja kehittämistyyleistä. Maaseutu ja maatalous on Jennille työ, koti ja harrastus sekä jatkuvan mielenkiinnon ja uusien inspiraatioiden lähde. Kyseenalaistavana persoonana hän tykkää etsiä uusia näkökulmia ja mahdollisuuksia maaseudun ja maatilojen tulevaisuudessa. Työssään Jenni kehittää, opastaa, penkoo ja tekee yhdessä viljelijöiden kanssa, täydellä sydämellä.

 

laura weckström 

Founder, Brewcats

Laura Weckström on Brewcats -Tytötkin Panee projektin perustaja ja Kiertolaispanimo Sideshow Breweryn isoin osakas. Hyvien oluiden panemisen lisäksi Laura on  äärettömän kiinnostunut markkinoinnista joka tavoittaa etupäässä muita asiakasryhmiä kuin perinteisiä olutharrastajia. 

 

 

 

 

 

SAMULI LAURIKAINEN

Toimitusjohtaja, Silmusalaatti Oy 

 

Samuli antoi 7-vuotiaana poikana lehteen haastattelun, jossa hän kertoi hänestä tulevan maanviljelijä isona. Tavallaan niin kävikin, ja nyt tämä konetekniikan DI viljelee Silmusalaatteja itse rakentamassaan kasvihuoneessa Vantaan Vaaralassa. Hän kuvailee tuotantoaan Lähiteholuomuksi. Samuli kertoo erilaisesta ruoantuotanto -konseptistaan keskiviikon Hot Spots –osiossa! 

 

 

 

nani pajunen

Johtava asiantuntija, Sitra

 

Nani Pajunen toimii johtavana asiantuntijana Suomen itsenäisyyden juhlarahastossa SITRA:ssa Kiertotalous-avainalueella, vastuualueinaan mm. ravinteiden kierto ja teolliset materiaalivirrat. Pajunen on kiinnostunut uusien liiketoimintamahdollisuuksien edistämisestä kiertotalouden saralla. SITRA on uusia ajatuksia stimuloiva tulevaisuusorganisaatio, joka edistää Suomen kilpailukykyä ja suomalaisten hyvinvointia. 

 

 

 

Seija Pihlajaviita

Laatujohtaja, Atria Suomi Oy

 

MMM, mikrobiologi Seija Pihlajaviita vastaa Atria Suomen tuoteturvallisuuden ja laadun sekä Atrian Kädenjälki -yritysvastuuohjelman kehittämisestä ja toteutuksesta sekä Atrian laboratorioista. Seija Pihlajaviidalla on 24 vuoden kokemus elintarviketuotannosta ja -laadusta yrityksissä sekä opetus-, tutkimus- ja kehitystehtävissä. Hänen mielestään kestävä kotimainen ruokatuotanto on kivijalka, joka tarvitsee piristyksekseen uusia innovatiivisia avauksia.  

 

 

 

Bassel El Khatib

Project Manager, Unido

 

Bassel El Khatib (Ph.D.) works in UNIDO Headquarters in Vienna managing projects in various countries on Agro-Food Industrial Development in Africa and the Middle East. Mr. El Khatib´s projects consist  value chain development, Industrial zones master planning and execution, and establishment of Agribusiness and food processing centers.

Vesa Ilmarinen

Digitalisaatiokonsultti, Katalysti Oy


Vesa Ilmarinen toimii vapaana konsulttina omassa Katalysti Oy -yrityksessään. Ilmarinen on toteuttanut ja johtanut kymmeniä digitalisaatiohankkeita Suomessa. Hän on ”Digitalisaatio –yritysjohdon käsikirja” (Talentum 2015) toinen kirjoittaja. Aiemmin Ilmarinen on toiminut mm. konsultointijohtajana ja 
palvelumuotoiluliiketoiminnasta vastaavana johtajana.

Lue Ilmarisen ennakkoterveiset blogistamme. 

 

 


Mauri Reinilä

Toimitusjohtaja PackageMedia Oy 

 

Mauri Reinilä on siirtänyt PackageMedia Oy:n start up -moodiin ja haluaa tehdä aidosti isoja asioita. ”Pakkaus on siinä mielessä mainio markkinoinnin väline, että se tulee kuluttajan käteen ja aukaisee yhteyden”, Reinilä on luonnehtinut. PackageMedia Oy on Pohjoismaiden suurin digitaalinen pakkaustehdas, joka on tehnyt pakkauksia muun muassa Atrialle, Raisiolle, Valiolle, F-Securelle ja Fiskarsille. Yrityksen käsialaa on Suomen ensimmäinen elintarvikepakkaus, joka muuntuu 3D-laseiksi. Tähtäin on vankasti kansainvälisillä markkinoilla.

 

 

HARRI JUNTUNEN

Partneri, TwinSpark Consulting Oy 


Harri Juntunen toimii liiketoiminnan sekä tuotekehityksen asiantuntijana. Juntusen  pääosaamisalue on liiketoimintaprosessien ja tuotteen elinkaaren hallinnan tehostaminen sekä automatisointi tietojärjestelmillä. Juntunen toimii partnerina TwinSpark Consulting Oy:ssä joka tarjoaa innovatiivisia palveluita ja ratkaisuja, jotka parantavat asiakkaan liiketoimintaa ja sen kannattavuutta valjastaen yritysten sisällä piilevää tiedon voimaa. 

Lue Juntusen ennakkoterveiset blogistamme.

 

 

EEVA PERTTULA

Toimitusjohtaja, Foodwest

Eeva on kerännyt kymmenen vuoden ajalta vahvaa kokemusta kansainvälisistä myynti- ja johtotehtävistä yritys- ja kuluttajabisneksissä. Ulkomaillakin asunut Eeva diggaa muutoksesta ja ymmärtää, mitä se käytännössä tarkoittaa liiketoiminnassa. Ennakkoluuloton Eeva haastaa itsensä jatkuvasti omalla epämukavuusalueellaan minimoidakseen oman muutosvastarintansa.

 

  

BONNY HAUFIKU

H.E. Ambassador, Namibia


The Ambassador to open the Embassy in Helsinki, Finland. H.E. Mr. Bonny Haufiku is a Pioneer diplomat of Namibia. Finland and Namibia have a long co-operation tradition and one of his main objectives as an Ambassador is to strengthen the economic relations between the countries.

 

 

 

 

mari tuohimaa

Projektipäällikkö, Yritysyhteistyö ja Uudet Kumppanuudet

 

Tuohimaa on ollut kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyön ja humanitaarisen avun monitoimijana viimeiset 15 vuotta. Ulkoministeriön leikkaukset kehitysyhteistyömäärärahoihin on asettanut kansalaisjärjestöt uuteen tilanteeseen ja etsimään rahoitusta myös yksityiseltä sektorilta. Yritysyhteistyön projektipäällikkönä Lähetysseurassa Tuohimaa yrittääkin nyt katsoa ruohonjuuritason kehitysyhteistyötä yksityisen sektorin kautta ja etsiä yhteistä agendaa äärimmäisen köyhyyden vähentämiseen kehitysmaissa.

 

 

 

jarkko niemi

Professori, Luonnonvarakeskus

Jarkko Niemi on maatalousekonomisti ja eläinten terveyden ja hyvinvoinnin taloustieteen professori Lukessa. Hänen tutkimuksensa etsivät muun muassa taloudellisesti kilpailukykyisiä ja kestäviä keinoja parantaa eläinten terveyttä ja hyvinvointia, proteiiniomavaraisuutta ja maatalouden tuottavuutta, sekä auttavat hallitsemaan maatilojen tuotanto- ja markkinariskejä.  Jarkko on aktiivisesti verkostoitunut kansainvälisten tutkimusryhmien kanssa. Hän osallistuu Luken koordinoimaan FoodAfrica-ohjelmaan, jonka tavoitteena on vähentää köyhyyttä ja parantaa ruokaturvaa Länsi- ja Itä-Afrikassa tutkimuksen, koulutuksen ja osaamisen vahvistamisen avulla.

 

 

olli huhtamäki 

Analyst, Finnfund
 

Analyst Olli Huhtamäki works at Finnfund operating in various Agribusiness projects in developing countries. Resently his main focus has been in financing agrirelated projects in Africa. You can hear Mr. Huhtamäki´s presentation about Finnfunds financing possibilities at Africa Agribusiness Forum.  

 

 

 

 

Juan -carlos arboleya

Professori, Basque Culinary Centre, Spain 

 

Arboleya toimii professorina ja tutkimusjohtajana Baskin kulinaristisessa Instituutissa sekä päätoimittajana International Journal of Gastronomy and Food Science by Elsevier -lehdessä. Arboleya tunnetaan yhteistyöstään nimekkäiden ravintoloiden kanssa uusien fine dine -annosten suunnittelussa ja toteutuksessa. Juan-Carlos Arboleyan oppilas Jose Miguel De Torres on mukana Food Business Summitin moniaistisen illallisen suunnittelussa ja toteutuksessa yhteistyössä Juurella-ravintolan kanssa.

 

  

anu hopia

Professori, Turun Yliopisto 

Anu Hopia toimii Turun yliopiston elintarvikekehityksen professorina ja tutkimusjohtajana asemapaikkanaan Seinäjoki. Hopia on kiinnostunut mm. ruuan moniaistisuudesta ja on vahvasti mukana elämyksellisten ruokakokemusten suunnittelussa ja tutkimuksessa. Food Business Summitin ensimmäinen tapahtumapäivä huipentuukin ainutkertaiseen illalliseen, jonka toteuttamiseen osallistuu joukko maakunnan kärkiosaajia ruuan, musiikin ja tapahtumatuotannon maailmasta ripauksella kansainvälistä tvistiä. Anu tunnetaan myös molekyyligastronomia -blogistaan. Tutustu blogiin täältä.

 

 

JUHA SIPPOLA

Kehityspäällikkö, Junkkari Oy

 

Juha toimii maa- ja metsätalouskoneita valmistavassa Junkkari Oy:ssä, myynnin ja tuotekehityksen asiantuntijatehtävissä. Sippolan mottona on korvata ruoantuotannossa rautaa ja kemikaaleja järjellä. Hän näkee, että murroksessa oleva ruokabisnes on pullollaan uusia bisnesmahdollisuuksia. ”Lähinnä kyse on hyvien ideoiden viemisestä käytäntöön.” Näkökulmaa kehitystyöhön tuo monipuolinen kokemus maatalouskonebisneksestä ja omalta maatilalta Isostakyröstä.

 

 

Juho Ojuva

Liiketoiminnan kehityspäällikkö, Mekitec Oy 

Röntgenlaadunvalvontajärjestelmiä elintarviketeollisuuteen valmistavan yrityksen Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan (EMEA) liiketoiminnasta vastaava Juho on jo pitkään auttanut elintarviketehtaita viemään vierasesineiden laadunvalvontaa yhä tarkempaan suuntaan röntgentarkastuksen myötä. Mekitec on kehittänyt laitteensa yhdessä suomalaisten elintarviketuottajien kanssa ja toimittaa niitä globaalisti jo yli 35 maahan. MEKI–konsepti mahdollistaa kustannustehokkaan ja kompaktin ratkaisun tuoteturvallisuuteen tuotantolinjoilla ja kotimaassa laitteita löytyykin jo useimmista tehtaista: ”Olemme hyvin kiitollisia siitä, että saamme kehittää tätä teknologiaa yhdessä kotimaisten asiakkaiden kanssa”, Ojuva toteaa.


Jari koleHmainen

Tutkimuspäällikkö, Tampereen yliopisto

Jari on aluetieteilijä ja osaamisperustaisen aluekehittämisen ammattilainen. Hänellä on yli 15 vuoden monipuolinen kokemus erilaisista alueelliseen innovaatiotoimintaan, elinkeino- ja innovaatiopolitiikkaan sekä alueiden strategiseen kehittämiseen liittyvistä hankkeista. Tampereen yliopiston Johtamiskorkeakoulun lisäksi Jari on työskennellyt mm. projektipäällikkönä Laurea-ammattikorkeakoulussa sekä vierailevana tutkijana Newcastlen yliopistossa (UK). Aluetieteilijät ovat erikoistuneita generalisteja – eikä Jari tee tässä poikkeusta!

 

 

jaakko anttila

CEO,  LINK design and development Oy

LINK designin perustaja ja toimitusjohtaja Jaakko Anttila on pitkän linjan luova vaikuttaja ja teollisuuden tuotesuunnittelija, joka on ennen LINKiä johtanut teollista muotoilua Swecolla ja Done Informationilla. LINKin tiimi voitti 2015 Slushissa järjestetyn Elisa IoT-Challenge kisan Foller tuoteidealla. LINK design on tuote- ja palvelukehityksen strateginen kumppani. Autamme asiakkaitamme kehittämään uutta liiketoimintaa sekä kasvattamaan yrityksen arvoa ja kilpailukykyä käyttäjälähtöisellä suunnittelulla ja laaja-alaisella muotoiluosaamisella.

 

 

juha kurkela

Asiantuntija, digitaaliset ratkaisut, Into Seinäjoki Oy 


Yritysmaailman sakeissa liemissä marinoitu Into Seinäjoki Oy:n Juha Kurkela on ehtinyt olla muun muassa duunari, yrittäjä, työtön ja asiantuntijaorganisaation esimies. Nykyisessä pestissään digitaalisten ratkaisujen asiantuntijana hän yrittää parhaan kykynsä mukaan tuoda digitalisaation käytännön hyötyjä yritysten tietoon ja käyttöön. Juha on mies, joka rakastaa järjestystä, mutta samaan aikaan arvostaa luovaa hulluutta liiketoiminnassa.

 

 


Robert Torvelainen

PR Manager, Foodora Finland Oy

 

Robert Torvelainen levittää hyvän ruuan ilosanomaa suomalaisille Foodoran viestintävastaavana. Vuoden Suomessa toiminut Foodora on laadukkaan ravintolaruuan kotiinkuljetuspalvelu. Yhteensä startup toimii globaalisti jo 10 maassa ja yli 30 kaupungissa.

Robert hyppäsi startup-maailmaan politiikasta, jossa hän työskenteli eri tehtävissä eduskunnassa, ministeriöissä ja Brysselissä. Robert on erittäin kiinnostunut uusien palveluiden ja teknologioiden voimasta muuttaa maailmaa. Ja tietysti hyvästä ruuasta!

 

 

 

Jan Tapanainen

Business Development Manager, Kometos

Jan is working in Kometos as Business Development Manager and is also shareholder of the company. Jan’s main target is to grow Kometos to new level by the year 2021 when the company should be several times bigger in revenues. Africa as Kometos new market is important part in this future plan.

Tätä sivustoa ylläpitää Into Seinäjoki Oy. Sivusto esittelee eteläpohjalaista agrobiotalouden laajaa osaamista ja tarjontaa yrityksille. 

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito