Mainimg

Uutiset

Etusivu Ajankohtaista » Uutiset

AB Challenge -kilpailu etsii uusia ideoita ruokajärjestelmien kehittämiseen Seinäjoella


10.11.AB Challenge -kilpailu etsii uusia ideoita

ruokajärjestelmien kehittämiseen Seinäjoella

 

Seinäjoella käynnistyy marraskuun aikana uusi agrobiotalouden ideakilpailu AB Challenge, jonka tavoitteena on löytää uutta liiketoimintaa agrobiotalouden alalla. Korkeakouluopiskelijoille suunnatussa kisassa edistetään uuden liike- tai yritystoiminnan syntymistä ja erityisesti start up ja grow up -yrittäjyyttä.

 

Uuden liiketoiminnan synnyttämisen lisäksi kilpailuideat voivat kiihdyttää jo olemassa olevien yritysten toimintaa. Erityisesti haetaan liikeideoita, tuotteita tai palveluita joiden avulla maatalouden raaka-aineista saadaan kaupallisia, käytettäviä tai syötäviä tuotteita ja palveluita. Kilpailun arviointikriteereissä painotetaan myös digitaalisia ratkaisuja sekä kiertotalouden periaatteita.

 

Kaksivaiheisen kilpailun ensimmäisessä osiossa opiskelijatiimeillä on mahdollisuus osallistua neljään idean sparraustilaisuuteen. Tiimit jättävät ideansa tuomariston arvioitavaksi 28.2.2017 mennessä. Tuomaristo valitsee toiselle kierrokselle pääsevät ja rahapalkinnon saavat tiimit. Rahapalkintojen voittajat ja muut tiimit julkaistaan palkintojenjakotilaisuudessa 8.6.2017 Seinäjoella. Palkintojen kokonaisarvo on 11 000 euroa.

 

Kilpailu tarjoaa korkeakoulujen opiskelijoille hyviä mahdollisuuksia viedä liike-ideoitaan eteenpäin aina käytännön toteutukseen asti.  Seinäjoen ammattikorkeakoulu tukee kilpailuun osallistuvia tiimejä tarjoamalla toiselle kierrokselle osallistuville opiskelijoille käyttöön modernit laboratoriotilat tuotteiden testaamiseen ja kehittämiseen, rehtori Tapio Varmola lupaa.

 

Johtaja Sami Kurki Helsingin yliopiston Ruralia-instituutista toivoo osallistujia myös elintarvikealan ulkopuolelta. Uutta luovat ratkaisut syntyvät eri tieteenalojen raja-aitoja kaatamalla. Tiimi joka koostuu toistensa osaamista täydentävien alojen opiskelijoista, on tässä kisassa vahvoilla, hän toteaa.


Lue lisää www.abseinajoki.com/abchallenge

 

Lisätietoja:

Päivi Alaniska

040 5053284

paivi.alaniska@intoseinajoki.fi

 


Takaisin uutisiin

Tätä sivustoa ylläpitää Into Seinäjoki Oy. Sivusto esittelee eteläpohjalaista agrobiotalouden laajaa osaamista ja tarjontaa yrityksille.

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito