Mainimg

Uutiset

Etusivu Ajankohtaista » Uutiset

Agrobiotalouden uutiset 2/2016


18.03.

Kehitämme agrobiotalouden yritysten liiketoimintaedellytyksiä. Olemme mukana kasvattamassa suomalaisista yrityksistä edelläkävijöitä globaalien agrobiotalouden erikoisosaamisen ja korkean arvonlisän ratkaisujen tarjoajina. Uutiskirjeissä tarjoamme yrityksille kootusti tietoa tulevista tapahtumista ja nostoja mielenkiintoisista ajankohtaisista asioista.Kehitä liiketoimintaasi: poimi tapahtumatärpit

 

 

Tehoa maatalouteen droneilla

21.3. Tekesin Drone-päivä Salossa 

Tule kuulemaan kuinka dronet(automatisoidut pienrobotit) vauhdittavat viljelyn digitalisaatiota. Dronet tarjoavat uusia mahdollisuuksia rikkakasvien täsmätorjuntaan, tarkkuuskylvöön, kasvuseurantaan sekä lukuisiin muihin viljelysovelluksiin. Tule verkostoitumaan uuden teollisuusalan asiantuntijoiden kanssa ja kuulemaan alan kehitysnäkymistä. 

 

Lisätietoa ja ilmoittautuminen tästä.

 

 

Tervetuloa kehittämään yrityksellesi uusia ideoita elintarvikebisnekseen

5.-6.4. Komia Camp 2016 -innovaatioleiri 


Haluatko olla mukana ideoimassa uudenlaisia tuote-, palvelu- ja sovellusideoita ruuan jakelukanaviin? Tai johonkin, joka tukee näitä: valaistukseen, ääniin, digitaalisiin ratkaisuihin? Millaista on uudenlainen toritoiminta, verkkokauppa?

Tervetuloa kehittämään uutta bisnestä! Parhaimmat ideat pääsevät tosi testiin Seinäjoen superkesän 400 000 tapahtumavieraan käytössä! Tarjoamme työkalut kehittämiseen, ajatuksia herättäviä puheenvuoroja, palkituille rahaa kokeiluihin sekä pääsylippuja kesän tapahtumiin!

 

Ilmoittaudu mukaan nyt!  

 

 

Pelkää pahinta ja tee siitä kilpailuetu

6.4. Elintarvikeketjun turvallisuus -työpaja Seinäjoella 

Elintarvikeketju on nykyään täysin riippuvainen ict-järjestelmistä. Miten pitäisi varautua tai mitä ottaa huomioon sähkökatkon tai järjestelmän kaatuessa poikkeustilanteissa, ettei liiketoimintaan tule katkoksia? Miten varautumisesta voisi syntyä kilpailuetua yrityksellenne?

Tässä työpajassa tarkastelemme elintarvikeketjua kahdesta eri näkökulmasta: elintarviketurvallisuuden ja ruokaketjun kyberturvallisuuden. Oletko kiinnostunut tuomaan omaa osaamistasi tai yrityksesi tarpeita työpajaan? Tule mukaan muodostamaan tilannekuvaa ja kehittämään liiketoimintaa.

 

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä  

 

 

Uutta rahoitusta liiketoiminnan kehittämiseen ja investointeihin?

12.4. Biotalouden roadshow Seinäjoella 

Biotalouden kärkihankkeet, kasvuohjelmat, kasvurahoitus, pilotointi – mitä ihmettä nämä ovat ja miten yritykset voivat niistä hyötyä? Miten ne näkyvät bisneksessä ja onko yrityksille tarjolla uutta rahaa liiketoiminnan kehittämiseen ja investointeihin? Onko biotalous yrityksille oikeasti mahdollisuus ja mitä se merkitsee?

 

Mukana roadshowssa myös Olli Hietanen otsikolla “Biokauden iso kuva - Seuraavat 20 vuotta muuttavat maailmaa enemmän kuin edelliset 200”. Hietanen on tulevaisuuden tutkija, joka on monessa mukana, mm. eduskunnan tulevaisuusvaliokunnassa pysyvänä asiantuntijana. Tule keskustelemaan ja kuulemaan vastauksia näihin yrityksille ajankohtaisiin kysymyksiin. 

 

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu tästä:  

 

 

Bruce Oreck luotaa megatrendejä uudessa valtakunnallisessa asiantuntijatapahtumassa

14.-15.6. Food Business Summit Seinäjoella 

Uusi asiantuntijatapahtuma kokoaa yhteen koko ruokaketjun toimijat. Tarjoamme uudenlaisia näkökulmia liiketoiminnan kehittämiseen uudistuvassa ruokabisneksessä. Miten kauppa näkee muuttuvan maailman, entä agroteknologiateollisuus? Mitä digitalisaatio tuo tullessaan, millaisia mahdollisuuksia on ruokaturvallisuudessa?

 

Varaa kalenteriisi! Lisätietoa päivitämme osoitteeseen www.foodsummit.fi Täsmäisku Bulgariaan kansainvälistymistä tavoitteleville yrityksille

22.-23.6. EIP-AGRIn data revolution -seminaari Sofiassa - hae mukaan 22.3. mennessä

Erinomainen verkostoitumismahdollisuus agrobiotalousyrityksille! Euroopan komissio voi kustantaa osallistujien matka- ja hotellikustannukset. Seminaarin tavoitteena on tuoda yhteen alan toimijat ajatusten ja ideoiden kehittämiseksi eteenpäin. Lisäksi seminaarissa pohditaan, miten maatalouden ja maaseudun kehittämispolitiikka voi tukea tiedon vallankumousta laajan maatalouselintarvikesektorin tuottavuuden ja kestävyyden parantamiseksi.

 

Hae mukaan seminaariin jakamalla oma kokemuksei tai ideasi datavetoisesta liiketoimintamallista maatalouselintarvikesektorilla. Idea voi olla jo toimeenpantu tai vielä käsitteen tasolla. Into Seinäjoki auttaa tarvittaessa hakemuksen tekemisessä.

 

Lisätietoja täältä:  

 

 

Ruokaprovinssi valmentaa

14.5. Villiyrttikoulutus 

Rohkeita ja jännittäviä makuja - miten voit hyödyntää villiyrttejä keittiössäsi? Kurssilla käymme läpi villiyrttien luokittelua, keruutekniikoita, säilöntää sekä yrttien hyödyntämistä ruuanvalmistuksessa. Lajitunnistus tehdään luonnossa samalla kun käydään keräämässä lähiympäristöstä kasveja ruuanvalmistusta varten. Kouluttaja toimii kokki Ossi Paloneva, ravintola Villd. Koulutus järjestetään Kurikassa Reinon Tuvalla.

 

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Kirsti Pasto, puh. 040 680 7060, kirsti.pasto(at)sedu.fi

 

 

Uutta alalla:

 

Elintarvikepohjaiselle liiketoiminnalle uusia mahdollisuuksia: Foodwest panostaa kaupalliseen kehittämiseen tuotekeskeisyyden sijaan

Elintarvikepohjaisen liiketoiminnan kehittämiseen erikoistunut Foodwest Oy on löytänyt täysin uusia ratkaisuja, joilla se auttaa alan yrityksiä vastaamaan markkinaympäristön voimakkaaseen muutokseen. ”Kaupallistamisen on mentävä perinteisen tuotelähtöisen kehityksen edelle. Olemme myös löytäneet keinoja paremman kuluttajaymmärryksen tutkimiseen”, Foodwestin toimitusjohtaja Eeva Perttula sanoo.

 

Kiinnostuitko? Lue lisää tästä:  Terveisin Biotaloustiimi:

Sanna Kankaanpää, Jussi Yli-Hukkala,  Suvi Mäki-Pirilä, Juha Kurkela, Jenni Koski

Into Seinäjoki Oy,  etu.suku@intoseinajoki.fi, www.intoseinajoki.fi


Takaisin uutisiin

Tätä sivustoa ylläpitää Into Seinäjoki Oy. Sivusto esittelee eteläpohjalaista agrobiotalouden laajaa osaamista ja tarjontaa yrityksille.

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito