Mainimg

Uutiset

Etusivu Ajankohtaista » Uutiset

Agrobiotalouden uutiskirje 4/2016


24.11.

 

Kehitämme agrobiotalouden yritysten liiketoimintaedellytyksiä. Olemme mukana kasvattamassa suomalaisista yrityksistä edelläkävijöitä globaalien agrobiotalouden erikoisosaamisen ja korkean arvonlisän ratkaisujen tarjoajina. Uutiskirjeissä tarjoamme yrityksille kootusti tietoa tulevista tapahtumista ja nostoja mielenkiintoisista ajankohtaisista asioista.

 

 

KEHITÄ LIIKETOIMINTAASI: POIMI TAPAHTUMATÄRPIT!

 

Millaisia ansaintalogiikoita on ruokajärjestelmäyrityksillä? 

Digitaalinen liiketoiminta haastaa perinteiset toimintamallit. Digipalveluita toimittavat yritykset pystyvät tarjoamaan asiakkailleen enemmän vähemmällä rahalla. Miten se on mahdollista ja mistä kannattavuus syntyy? Millaisia ansaintalogiikoita on ruokajärjestelmäyrityksillä?

  

Tervetuloa kuulemaan aiheesta tehdyn selvityksen tuloksia agrobiotalouden aamukahveille ke 7.12.2016 klo 9:00 AB Seinäjoen tilaan (os. Kampusranta 9 B, Seinäjoki)! Selvityksen tuloksista kertoo digitalisaatiokonsultti Vesa Ilmarinen Katalysti Oy:stä.

 

Aamukahvit järjestetään yhteistyössä AB Seinäjoen ja Ruokajärjestelmien uudet digitaaliset ratkaisut -hankkeen kanssa.

 

Lisätietoja: Juha Kurkela, 040 833 2811 I juha.kurkela(at)intoseinajoki.fi 

 

 

AB Challenge -kilpailu etsii uusia ideoita ruokajärjestelmien kehittämiseen Seinäjoella 

 

Seinäjoella on käynnistynyt uusi agrobiotalouden ideakilpailu AB Challenge, jonka tavoitteena on löytää uutta liiketoimintaa agrobiotalouden alalla. Korkeakouluopiskelijoille suunnatussa kisassa edistetään uuden liike- tai yritystoiminnan syntymistä ja erityisesti start up ja grow up -yrittäjyyttä.

 

Uuden liiketoiminnan synnyttämisen lisäksi kilpailuideat voivat kiihdyttää jo olemassa olevien yritysten toimintaa. Erityisesti haetaan liikeideoita, tuotteita tai palveluita joiden avulla maatalouden raaka-aineista saadaan kaupallisia, käytettäviä tai syötäviä tuotteita ja palveluita. Kilpailun arviointikriteereissä painotetaan myös digitaalisia ratkaisuja sekä kiertotalouden periaatteita.

 

Kaksivaiheisen kilpailun ensimmäisessä osiossa opiskelijatiimeillä on mahdollisuus osallistua neljään idean sparraustilaisuuteen. Kilpailijat jättävät ideansa tuomariston arvioitavaksi 28.2.2017 mennessä. Tuomaristo valitsee toiselle kierrokselle pääsevät ja rahapalkinnon saavat tiimit. Rahapalkintojen voittajat ja muut tiimit julkaistaan palkintojenjakotilaisuudessa 8.6.2017 Food Business Summitissa Seinäjoella. Palkintojen kokonaisarvo on 11 000 euroa.

 

Kilpailu on osa AB Seinäjoki- hankkeen toimintaa, jossa ovat mukana SeAMK, Into Seinäjoki Oy, Luonnonvarakeskus, Seinäjoen Yliopistokeskus sekä Helsingin Yliopiston Ruralia- instituutti.


Lisätietoja: Päivi Alaniska, 0405053284 I paivi.alaniska(at)intoseinajoki.fiwww.abseinajoki.com/abchallenge

 

 

KUULUMISIA RUOKAPROVINSSISTA
 

Aito Lähiruokakauppa popahti Seinäjoelle 

 

Jouluinen Aito-lähiruokakauppa palasi Seinäjoelle parin kuukauden tauon jälkeen. Tarjolla on paikallisten tuottajien ja käsityöläisten tuotteita. Kauppa on avoinna Anttilan tavaratalon 1. kerroksessa 23.12. saakka.

 

Aito Lähiruokakauppaa toteutetaan yhteistyössä yritysten ja Pop up -lähiruokakauppa -hankkeen kanssa. Hankeen tarkoituksena on tuoda lähiruoka ja paikallinen tuotanto paremmin kuluttajien saataville suoramyynnin keinoin. Pop-up -kauppoja testataan Seinäjoen lisäksi myös Jalasjärvellä ja Ilmajoella.

 

Lisätietoja: Mari Viljanmaa, +358 40 3578 783 | mari.viljanmaa(at)intoseinajoki.fi

 

 

UUTTA ALALLA

 

Sivuvirroista liiketoimintaa Etelä-Pohjanmaalle  

Elintarvike- ja rehutuotannon yrityksissä, biojalostuksessa ja biovoimalaitoksissa syntyvät biopohjaiset sivuvirrat hyödynnetään melko tehokkaasti joko materiaalina tai energiana Etelä-Pohjanmaalla, mutta kehitettävääkin löytyy. Tämä käy ilmi Thermopolis Oy:n ja Into Seinäjoki Oy:n 2015-2016 toteuttamassa Teollisten sivuvirtojen hyödyntämispotentiaali Etelä-Pohjanmaalla –hankkeessa.

 

Hankkeessa kartoitettiin alueellisesti sivuvirtojen ja jätteiden määriä ja niiden hyödyntämistä. Kerätyt biopohjaiset sivuvirtatiedot koottiin yhteen ja tulokset esitettiin karttamuodossa. Tämä auttaa yrityksiä löytämään toisten tuottamia sivuvirtoja oman toiminnan raaka-aineeksi.

 

Suurin osa alku- ja elintarviketuotannon sivuvirroista päätyy rehuteollisuuden raaka-aineeksi tai suoraan tiloille eläinten ravinnoksi. Melko yleisiä hyödyntämiskohteita ovat myös energian- ja biokaasutuotanto (biopohjaiset jätteet) sekä lannoite- ja maanrakennuskäyttö (tuhkat). Kehityspotentiaalia olisi muovien, voimalaitostuhkien ja kuormalavojen tehokkaammassa kierrätyksessä sekä biopohjaisten sivuvirtojen uudenlaisissa käyttömuodoissa.

Tulevaisuudessa suuria panostuksia laitetaan myös ravinteiden kiertoon. Uusien innovaatioiden syntymisessä tarvitaan eri alan asiantuntijoita ja yritysten välistä yhteistyötä. Lue lisää täältä. 

 

Lisätietoja : Jenni Koski, 050 5541 440 I jenni.koski(at)intoseinajoki.fi 

Terveisin Agrobiotaloustiimi:

Sanna Kankaanpää, Jussi Yli-Hukkala, Suvi Mäki-Pirilä, Mari Viljanmaa, Juha Kurkela, Jenni Koski ja Päivi Alaniska

Into Seinäjoki Oy, etu.suku@intoseinajoki.fi, www.intoseinajoki.fi / www.agrobiotalous.fi

 

  


Takaisin uutisiin

Tätä sivustoa ylläpitää Into Seinäjoki Oy. Sivusto esittelee eteläpohjalaista agrobiotalouden laajaa osaamista ja tarjontaa yrityksille.

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito