Mainimg

Uutiset

Etusivu Ajankohtaista » Uutiset

Agrobiotalousuutiset 3/16


16.09.

 

Agrobiotalouden uutiskirje 3/2016 - Ajankohtaista koko ruokaketjusta 

 

Ruokaprovinssi 

 

Pop up -kaupasta maistuvaa lähiruokaa suoraan tuottajalta 

Aito -pop up -lähiruokatapahtuma -hankkeen voimin pystytetään väliaikaisesti toimivia lähituottajien suoramyyntikauppoja Seinäjoelle, Ilmajoelle ja Jalasjärvelle. Popahtamisidean mukaisesti myymälät toimivat lyhytaikaisesti, pari viikkoa kerrallaan Seinäjoen seudun kehittämisyhdistys Liiveri ry:n toiminta-alueella (Seinäjoki, Ilmajoki, Kurikan Jalasjärvi). Myös myynnissä olevat tuotteet on tuotettu kyseisillä paikkakunnilla.

 

Tällä hetkellä, viikot 37 ja 38, AITO Lähiruokamyymälä toimii Ilmajoella, josta siirrytään Jalasjärvelle viikoiksi 40 ja 41. Tuottajamyymälässä on tarjolla mm. vihanneksia, kananmunia, hunajaa sekä erilaisia jalosteita, kuten leivonnaisia, lihaa ja hilloja. Suoramyyntikaupassa on tällä hetkellä mukana noin 15 tuottajaa.  Myyjiä otetaan mukaan lisää koko ajan.

 

Ota yhteyttä: mari.viljanmaa(at)intoseinajoki.fi 

Lue lisää Ruokaprovinssin tapahtumista: www.ruokaprovinssi.fi/tapahtumia/ 

 


Agrobiotalouden aamukahvit, Nordic Business Forum ja Avoimet työtilapäivät! 

Lokakuun AB Seinäjoen agrobiotalouden aamukahvit juodaan 4.10.2016 klo 8:30- 9:30. Aamun asiantuntijapuheenvuorosta vastaa Elli Laukkala, jonka otsikko on ”Ennakkoluulottomasta ideasta tuotteeksi”. AB Seinäjoki myös isännöi Nordic Business Forum Live Stream Seinäjoen tilaisuutta 7.10.2016. Live Stream näytetään Frami B:n Auditorio 3:ssa, aivan AB Seinäjoen kupeessa.

 

Tapahtumien lisäksi AB Seinäjoki tarjoaa mahdollisuuden erilaiseen työpäivään avoimen työtilan päivällä, jolloin tilaa voi tulla tekemään töitä kuka tahansa. Lokakuun avoin työtilapäivä järjestetään 27.10. Loppuvuoden avoimet työtilapäivät järjestetään 15.11 ja 13.12. 

 

AB Seinäjoen tapahtumat löydät täältä: http://www.abseinajoki.com/events tai kysy lisää paivi.alaniska(at)intoseinajoki.fi 

 


Food Summit kokoaa agrobiotalouden toimijat yhteen Etelä-Pohjanmaalla 

Viime kesäkuussa vietetty ensimmäinen Food Business Summit otettiin hyvin vastaan. Tapahtumaan osallistui 150 ihmistä ja osallistujia saapui ympäri Suomea. Tapahtuma järjestetään Seinäjoella myös ensi kesänä 7.-8. kesäkuuta. Kaksipäiväisen Food Business Summitin lisäksi samalle viikolle kerätään myös muita agrobiotalouden alan tapahtumia ml. kuluttajatapahtumia.

 

Mitä asioita sinä haluaisit käsiteltävän Food (Business) Summitissa? Tapahtuman suunnittelutyöhön kutsutaan mukaan maakunnan agrobiotalousalan yrityksiä, elinkeinojen kehittämisestä vastaavia tahoja sekä koulutus- ja kehittämis- ja tutkimusorganisaatiot.

 

Ilmoittaudu mukaan suunnittelutyöpajaan http://bit.ly/2c9XDVk tai suoraan paivi.alaniska(at)intoseinajoki.fi, p. 0405053284


Food Summit- viikon tavoitteena on vahvistaa aluettamme agrobiotalouden kansallisen ja kansainvälisen tason osaamiskeskittymänä ja agrobiotalouden osaamisen solmukohtana.
Tilaisuus on osa EAKR- rahoitteista Into Seinäjoki Oy:n koordinoimaa hanketta.
 

 

 

Keksitään ohra uudelleen! 

Seinäjoen ammattikorkeakoulun bio- ja elintarviketeknologian opiskelijat ottivat haasteen vastaan ja kehittävät syksyn aikana 5 erilaista uutta käyttötarkoitusta ohralle! Työtä tehdään osana BieliPro - tuotekehityskurssia, jonka tarkoituksena on tutustuttaa opiskelijat tuotekehityksen prosesseihin aidon kehittämisen parissa. Into Seinäjoki Oy on mukana sparraamassa ryhmiä eteenpäin sekä etsimässä sopivia yrityskontakteja kehitystyön eri vaiheisiin. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan tuloksia!

 

Lisätietoja: jenni.koski(at)intoseinajoki.fi

 

 

Maatilojen yhteistyöstä tulossa Klinikkakiertue!

Kimpasta Voimaa maaseudulle -hanke järjestää Liiverin alueella (Seinäjoki, Ilmajoki, Kurikan Jalasjärvi) viisi rentoa ja asiapitoista tilaisuutta, joissa kussakin pureudutaan yhteistyö-teemaan eri näkökulmasta. Päiväkahvin lomassa kuulee asiaa kirjallisesta sopimisesta, kustannussäästöistä, yhteisestä työntekijästä tai vaikkapa alkuun pääsemisestä. Aihetta alustaa monipuoliset asiantuntijat, jonka jälkeen varataan aikaa “klinikanomaisesti” henkilökohtaiseen sparraukseen ja oman tilan tilanteen läpikäymiseen. Kiertue toteutetaan loka-marraskuussa ja sen toteuttajina ovat Sedu aikuiskoulutus, Into Seinäjoki Oy sekä Proagria Etelä-Pohjanmaa ry.

 

Lisätietoja: jenni.koski(at)intoseinajoki.fi

 

 

Teknologia 

 

 Agrotechnology from Finland -kasvuohjelman kuulumisia 

 Agrotechnology from Finland -kasvuohjelma agroteknologiayrityksille käynnistyi vuoden alussa ja nyt ohjelmaan on jo liittynyt 19 yritystä. Kasvuohjelma panostaa aktiivisesti loppuvuoden ohjelmaan ja tiedossa onkin vielä runsaasti toimintaa:

- KoneAgriaan tullaan järjestämään ostajamatka.

- Kazakstanin KazAgro messuilla kasvuohjelmalla on oma ständi, jonne myös jäsenyritykset voivat maksutta osallistua.

- Kasvuohjelma on esillä myös Eurotier-messuilla JPT-Industrian osaston yhteydessä.

Kasvuohjelmaan pääsee vielä mukaan ja ohjelman ensi vuoden suunnittelu onkin jo käynnissä. Ensi vuosi tulee sisältämään paljon fact finding -matkoja sekä messuja.

 

Yritys voi liittyä mukaan ilmoittamalla halukkuutensa sähköpostitse, myös lisätietoja voi tiedustella sähköpostitse: elina.puszkarzewicz(at)finpro.fi tai jussi.yli-hukkala(at)intoseinajoki.fi  

 

Agrotechnology from Finland -kasvuohjelma järjestää kv-ostajavierailun KoneAgriaan 6.-7.10. 

Kasvuohjelman järjestämään delegaatioon osallistuu yhteensä n. 20 koneketjujen sisäänostajaa Romaniasta, Puolasta ja Kazakstanista. Delegaatio tulee tutustumaan suomalaisiin yrityksiin sekä halukkaille järjestetään B2B-tapaamisia edustajien kanssa.

 

Lisätietoja: jussi.yli-hukkala(at)intoseinajoki.fi


Takaisin uutisiin

Tätä sivustoa ylläpitää Into Seinäjoki Oy. Sivusto esittelee eteläpohjalaista agrobiotalouden laajaa osaamista ja tarjontaa yrityksille.

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito