Mainimg

Uutiset

Etusivu Ajankohtaista » Uutiset

Fatman Oy lanseeraa uuden palvelun Food Business Summitissa


16.05.

 

IoT on kaikkialla toistuva muotisana, joka monelle tuntuu kaukaiselta ajatukselta tulevaisuudesta.
Toistaiseksi harvalukuiset varhaiset toteutukset perustuvat ylimääräisten mittauslaitteistojen asentamiseen ja yksittäisiin prosesseihin optimoituihin ohjelmistoalgoritmeihin. Tämän vuoksi ne ovat olleet työläitä ja erittäin kalliita toteuttaa. Ne ovatkin pääsääntöisesti käytössä yrityksillä, joilla standardoitu prosessi on joko tuottavuudeltaan, kriittisyydeltään tai asennuskannaltaan niin massiivinen, että sen kustannusrakenne kestää tällaisen ratkaisun.

 

Suurimmalle osalle suomalaisia teollisuusyrityksiä tämä ei ole mahdollista. Lähtökohtaisesti hyvin harvalla yrityksellä on ensinnäkään tarvittavaa ohjelmisto-osaamista riittävästi. Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että teollisuuden ohjelmistotarve lähtee prosessista ja automaatiosta, kun taas toimivat analysointi- ja raportointityökalut kuuluvat ennemminkin kuluttajapuolen sovelluksiin.

 

Tämä johtaa tarpeeseen ulkoistaa tällaiset projektit ohjelmistoyrityksille, joiden kanssa projektikustannukset nousevat satoihin tuhansiin tai jopa miljooniin euroihin. Kustannusten lisäksi projektit ovat tilaajallekin haastavia, sillä ohjelmistotaloilla ei ole käytännössä koskaan osaamista teollisuuden prosesseista tai sen automaation ohjaamisesta. Tämän vuoksi sen tietotaidon ja resurssin on tultava asiakkaalta.

 

Suomessa on todennäköisesti vain yksi teollisuusautomaatiota arvokkaampi osa kansanomaisuutta – kiinteistöt. Kiinteistöjen arvonsäilytys ja tuoton optimointi on käyttänyt jo vuosia hyväkseen ohjelmistopalveluita, jotka on standardoitu niin, että yksittäisen kiinteistönomistajan, hallitsijan tai huoltoliikkeen ei tarvitse sijoittaa suuria summia saadakseen käyttöönsä toimivan ohjelmistoratkaisun. Asiakaskohtaiset räätälöinnit voidaan pitää pienenä, kun perusratkaisu on ottanut huomioon asiakaskentän tarpeet riittävällä laajuudella.

 

Nämä ohjelmistot ovat SaaS-pohjaisia, eli yksittäisen asiakkaan kulut ovat vaatimattomat verrattuna oman ratkaisun tekemiseen. Tämä on mahdollistanut hyvin pientenkin yritysten, jopa yksittäisten asunto-osakeyhtiöiden pääsemisen palveluiden piiriin. Palvelumalli on myös suurille yrityksille niin kustannustehokas, että edes kaikkein suurimmat yhtiöt eivät ole tehneet omaa ratkaisua. Moderneimmat ohjelmistot ovat skaalautuvia, rajapinnoiltaan avoimia, jatkuvasti kehitttyviä ja päivittyviä ja pilvipohjaisia – alustoja, joiden päälle on helppo rakentaa tarvittavia lisätoimintoja, raportteja, hälytyksiä tai muita toimintoja, jotka auttavat omistajaa optimoimaan omistustensa tuoton. Voidaankin sanoa, että alalla on tehty IoT-ratkaisuja jo vuosia – jopa vuosikymmeniä.

 

 

Fatman Oy on tällä alalla Suomen johtava ohjelmistotalo. Sen ratkaisut ovat käytössä laajasti niin perinteisissä kiinteistöalan - kuin myös teollisuusyrityksissä. Nyt Fatman tuo markkinoille täysin uudenlaisen palvelun, joka keskittyy teollisuuden tuotantoprosesseihin. Yhteistyö teollisuusyritysten kanssa on tuottanut tuotteen – Frame Industry – joka yhdistää 25 vuoden ohjelmistokokemuksen omaisuuserien arvonsäilytyksen ja tuoton optimoinnista teollisuusprosessien erikoispiirteisiin. Kaiken keskellä on teollisuuden koneista ja tuotantolinjoista löytyvä automaatio, jonka sisältämä tieto on suurelta osin hyödyntämättä. Tuotantolaitteet on suunniteltu tekemään työtä, ei tuottamaan dataa – vaikka se siihen pystyykin. Nyt tuo tieto on aika ottaa hyötykäyttöön. 

 

Otetaan yhdessä kalliista automaatiolaitteista, koneista ja tuotantolaitoksista kaikki irti! Se, jos joku, on avain suomalaisen teollisuuden kilpailukyvylle.

 

Ossi Talvitie,  Fatman Oy


Fatman Oy lanseeraa Food Business Summitissa kaikenkokoisille yrityksille soveltuvan palvelun, joka nykyisten laitteiden ja tuotantolaitosten toistaiseksi hyödyntämättömällä automaatiotiedolla optimoi tuottoa ja säilyttää arvoa. Tule kuuntelemaan 7.6 Food Business Summitiin, kun yli kymmenen vuoden kansainvälisen uran teollisuusautomaation näköalapaikalla tehnyt Fatman Oy:n osakas ja toimitusjohtaja Ossi Talvitie esittelee mahdollisuuksia, jota tämä palvelu tuo mm. suomalaiselle ruokateollisuudelle.


Takaisin uutisiin

Tätä sivustoa ylläpitää Into Seinäjoki Oy. Sivusto esittelee eteläpohjalaista agrobiotalouden laajaa osaamista ja tarjontaa yrityksille.

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito