Mainimg

Uutiset

Etusivu Ajankohtaista » Uutiset

Food business summit reippaasti kävijätavoitteeseensa


14.06.

Seinäjoella ensimmäistä kertaa järjestettävä valtakunnallinen Food business summit yltää mainiosti kävijätavoitteeseensa. Kaksipäiväiseen ruuan tuottamisen, teknologioiden ja jalostamisen yritys- ja asiantuntijatapahtumaan on tulossa puhujineen 195 osallistujaa.

 

- Ensimmäisen vuoden kävijätavoitteemme oli 150, joten yli mennään mukavasti, tapahtuman järjestelyitä johtava Sanna Kankaanpää Into Seinäjoesta iloitsee.

Summitin tavoitteena on koota kaikki laajan ruokaketjun osaajat yhteen verkostoitumaan ja kehittämään uutta bisnestä. Lisäksi tavoitteena on Seinäjoen entistä vankempi profiloituminen ruokaosaamisessa valtakunnallisesti.

 

Ensimmäisen summitin teemoja ovat uudistuva ruokabisnes, digitalisaatio, ruokaturvallisuus ja kansainvälistyminen. Kaikille osallistujille yhteisiä osioita ovat mm. Bruce Oreckin puheenvuoron ja moniaistillisen illallisen. Teemojen ympärille rakennetuissa rinnakkaissessioissa luvassa on puhetta esimerkiksi uudistuvasta ruokabisneksestä. Vieraiksi saapuvat muun muassa SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä ja palkitun viskitehtaan Kyrö Distilleryn Miika Lipiäinen. Afrikka-sessiossa puhuu mm. Namibian Suomen suurlähettiläs Bonny Haufiku.

 

Monipuolisessa esiintyjäkaartissa ovat lisäksi mm. Saara Kankaanrinta (Soilfood), Jussi Harju (Laidun Hereford), Joonas Korhonen (Sensire Oy Ltd), Jarmo Pudas (Rec Alkaline Oy), Samuli Laurikainen (Silmusalaatti), Mauri Reinilä (PackageMedia), Juha Sippola (Junkkari Oy), Jaakko Anttila (LINK Design and Development), Jari Kolehmainen (Sente), Ari Teppo (Finnmilk Oy), Juho Ojuva (Mekitec), Eeva Perttula (Foodwest), Vesa Ilmarinen (Katalysti Oy), Harri Juntunen (TwinSpark Consulting Oy), Eero Kananen (LähiPro Oy), Jari Matero (Finnfund), Jan Tapanainen (Kometos Ltd), Juha Hööpakka (JPT-Industria Oy) ja Pertti Anttinen (Ulkoministeriö).

 

Tapahtuma on ensimmäisenä vuonna kaksipäiväinen. Tavoitteena on kehittää konseptia ja laajentaa ohjelmaa tulevina vuosina myös kuluttajaosioihin.

Food Business Summit edistää agrobiotalouden kehittämistyötä Etelä-Pohjanmaalla. Into Seinäjoki Oy:n kanssa tapahtumaa toteuttavat yhteistyössä mm.  Foodwest Oy, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Tapahtuman toteutuksessa mukana mm. INKA, Tuunaa Tuottoa vol. 2, AB Seinäjoki sekä Ruokajärjestelmien uudet digitaaliset ratkaisut -hankkeet.

 

Lisätietoja: Sanna Kankaanpää, puh. 0400 743 422, www.foodsummit.fi        

 

  

 

  

    


Takaisin uutisiin

Tätä sivustoa ylläpitää Into Seinäjoki Oy. Sivusto esittelee eteläpohjalaista agrobiotalouden laajaa osaamista ja tarjontaa yrityksille.

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito