Mainimg

Uutiset

Etusivu Ajankohtaista » Uutiset

Into Seinäjoki vauhdittamaan agroteknologiayritysten vientiä


12.02.

Into Seinäjoki Oy on valittu toteuttajaksi Finpron uuteen Agrotechnology from Finland -kasvuohjelmaan. Uutta kasvuohjelmaa toteutetaan osana Team Finland -yhteistyötä, ja sen tavoitteena on avata agroteknologia-alan yrityksille uusia kohdemarkkinoita, kehittää alan yritysten kansainvälistä kasvua sekä lisätä niiden myyntiä.

 

Ohjelma on suunnattu maatalouskoneita, metsätalouskoneita ja erilaisia karjatalouden ratkaisuja tuottaville yrityksille. Mukaan ohjelmaan tavoitellaan 20:tä toimialan yritystä.

 

- Meillä on pitkä kokemus agroteknologiayritysten liiketoiminnan kehittämisestä ja vienninedistämisestä. Tunnemme siis kentän hyvin. Nyt alkanut yhteistyö Finpron ja samalla Team Finlandin kanssa on luontevaa jatkoa jo tehdylle työlle, johtaja Leena Perämäki Into Seinäjoki Oy:stä toteaa.

 

Toimialalla kotimarkkina on kapea, joten uutta kasvua on haettava kansainvälisiltä markkinoilta. Yritysten aktiivisuus, sitoutuminen, tarjoaman laajuus ja jo olemassa olevat kansainväliset näytöt ovat olleet vahvoja perusteita kasvuohjelman aloittamiselle.

 

Alan tuotannosta menee vientiin tällä hetkellä jo noin 60 %. Viennin kasvattamiseksi tarvitaan kuitenkin uusia kohdemarkkinoiden avauksia. Suomalainen agroteknologia on maailmalla korkealle arvostettua, mikä lisää mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille.

 

-Agrotechnology from Finland -kasvuohjelmassa työstetään markkinaselvitykset valituista pääkohdemarkkinoista. Selvitysten jälkeen markkinoille järjestetään fact-finding-matkoja. On tärkeää, että yritykset lähtevät itse mahdollisimman nopeasti kohdemarkkinoille tapaamaan potentiaalisia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Ohjelma sisältää myös seminaareja, messuja ja B2B-tapaamisia, kertoo Elina Puszkarzewicz, Agrotechnology from Finland -kasvuohjelman ohjelmajohtaja Finprolta.

 

Tämän lisäksi ohjelmaan sisällytetään ostajamatkoja sekä Suomessa että kohdemarkkinalla. Ohjelman tavoitteena on myös agroteknologiaan liittyvien viestien ja yritysten näkyvyyden merkittävä lisääminen.

Agrotechnology from Finland -kasvuohjelmaan etsitään kansainvälistymisestä kiinnostuneita agroteknologia-alan yrityksiä. 

 

 

Lisätietoja:

Jussi Yli-Hukkala, ohjelmapäällikkö, 040 831 9622, jussi.yli-hukkala(at)intoseinajoki.fi

Elina Puszkarzewicz, ohjelmajohtaja, Finpro, puh. 040 3433 349, elina.puszkarzewic(at)finpro.fi

Outi Torniainen, viestintä- ja markkinointijohtaja, Finpro, puh. 040 512 1375, outi.torniainen(at)finpro.fi

 

 

Finpro auttaa suomalaisia pk-yrityksiä kansainvälistymään, hankkii Suomeen lisää ulkomaisia investointeja ja kasvattaa ulkomaisten matkailijoiden virtaa Suomeen. Finpron muodostavat Export Finland, Visit Finland ja Invest in Finland. Finpro on julkinen toimija, jonka 300 asiantuntijaa toimii 36 vientikeskuksessa 30 maassa ja 9 toimistossa Suomessa. www.finpro.fi Finpro – kasvua Suomeen.

 

Team Finland -kumppanina Finpro hallinnoi lähes 40 merkittävää kasvuohjelmaa, kuten puhtaan teknologian Cleantech Finlandia, Future Learning Finlandia ja FinlandCarea. Kasvuohjelmilla Team Finland auttaa satoja suomalaisyrityksiä kansainvälisille markkinoille ja houkuttelee investointeja maailmalta Suomeen. www.teamfinland.fi

 

 

Agrotechnology from Finland on Finpron hallinnoima Team Finland -kasvuohjelma, jota toteuttaa Into Seinäjoki Oy. 


Takaisin uutisiin

Tätä sivustoa ylläpitää Into Seinäjoki Oy. Sivusto esittelee eteläpohjalaista agrobiotalouden laajaa osaamista ja tarjontaa yrityksille.

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito