Mainimg

Uutiset

Etusivu Ajankohtaista » Uutiset

Kuka söi kyljykset?


17.05.

 


Kauppojen hyllyt kuin mediakin tulvivat uusia ruokainnovaatioita, jotka tarjoavat vaihtoehtoja lihalle. Kasviksista loihditaan uusia reseptejä ja annoksista tehdään kevyempiä. Asenneilmastossa on näkynyt jo pidempään, että lihansyöntiä halutaan vähentää tai on jo vähennetty, mutta tämä ei kuitenkaan näy tilastoissa lihan kulutuksesta.

 

Foodwestin ensimmäinen kasvisruokailuun keskittyvä tutkimus toteutettiin vuonna 2012. 


Nyt sukellamme viiden vuoden saatossa lihansyönnissä ja suhtautumisessa kasvisruokaan tapahtuneeseen muutokseen. Kuinka paljon lihansyöjien osuus on muuttunut? Entä kuinka moni on sekasyöjä/fleksaaja? Millainen on kasvisruokailija? Uutena osa-alueena 2017 tutkimukseen otettiin mukaan uudet lihankorvikkeet ja kasviperäiset proteiininlähteet.

 


Tuoreessa tutkimuksessa jopa 21 % sanoo vähentäneensä lihan tai kalan osuutta ruokavaliossaan, kun vastaava luku oli vuonna 2012 vain 9 %.
Tämän lisäksi lihansyönnin vähentämistä harkitsee viidennes, tilanne oli vastaava jo vuonna 2012.

 

 

 

 

 

Kuka siis söi porsaan, jos yhä useampi tarttuu kasvimaan antimiin tai lihankorvikkeisiin? Haastamalla lihaan ja kasviksiin liitettyjä olettamuksia voimme saada tietoa, jota hyödyntämällä tavoitamme aina yhä kriittisemmän ja tiedostavamman nykykuluttajan.

 


Kasvisruokatutkimuksen 2017 tuloksiin pääset tutustumaan tarkemmin Food Business Summitissa keskiviikkona 7.6.2017.
Kokonaisuudessaan tutkimusraportti on mahdollista hankkia kesäkuusta alkaen Foodwestiltä. 

 

 

 

Lisätietoja Juuli Seppälä, juuli.seppala@foodwest.fi, 040 707 6013    Takaisin uutisiin

    Tätä sivustoa ylläpitää Into Seinäjoki Oy. Sivusto esittelee eteläpohjalaista agrobiotalouden laajaa osaamista ja tarjontaa yrityksille.

    Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito