Mainimg

Uutiset

Etusivu Ajankohtaista » Uutiset

Kyrö Distilleryllä yksinkertainen resepti yritysideaan


07.04.

Ruista, vettä, hiivaa, marjoja ja yrttejä

 

Saunan lämmössä asiat näyttäytyvät yksinkertaisina. Tätä mieltä oli meidän kaveriporukka keväällä 2012, kun mietimme, miksi kukaan Suomessa ei tee ruisviskiä. Pidämme kansakuntana rukiista, kohtuullisen paljon viskistä ja kyseessä on selkeä tarina, jota kertoa myös ulkomailla. Samalla mietimme mitä muita etuja Suomessa voisi olla. Metsissämme kasvavat, mahtavan makuprofiilin omaavat marjat ja yrtit tulivat tästä mieleen – ainesosat, jotka toimivat ginien mausteina.

 

Tästä lähti idea Kyrö Distillery Companyn perustamiseen, joka johti meidät rakentamaan tislaamon Isoonkyröön Pohjanmaalle, käynnistämään tuotannon 2014 keväällä, voittamaan maailman parhaan gin & tonic ginin palkinnon ruisginillämme Napuella ja sittemmin myymään tuotteitamme 16 maahan. Tarinamme ottaa seuraavan harppauksen 2017 toukokuussa, kun ensimmäinen suomalainen rukiista valmistettu single malt -viski valmistuu.

 

Maailma ei tietenkään ole niin yksinkertainen, miltä se suomalaisen saunan ylälauteilta näyttää. Kyrö Distillery Companyn toteutuksessa brandista tuotantoon ja henkilökunnasta rahoitukseen on tehty työtä kovaa ja laadulla. Meille on ollut kuitenkin ensiarvoisen tärkeää, että yritysidea on niin yksinkertainen ja vahva, että se yhdistettynä visioomme – olla maailman tunnetuin ruistislaamo 2022 – on kantanut meitä eteenpäin läpi rakennuksen, käynnistyksen, jo usean laajennuksen ja ylipäätään toimialan oppimisen.

 

Pidämme itseämme vielä amatööreinä, mutta onneksi ideamme ruistislaamosta on innostanut muitakin. Tukenamme meillä on yhteistyökumppaneita, jotka tuovat meille maailmanluokan osaamista ja apua.

Pidän meitä onnekkaina. Tätä meidän ajatustamme ruisviskistä ja -ginistä tukevat lukuisat trendit, kuten lähituotannon, käsityön, tarinoiden aitouden ja laadukkaiden makujen merkityksen nousu. Nämä eivät olleet lähtökohtia yrityksemme perustamiselle, mutta toki ajoivat liiketoimintaideaa eteenpäin. Meillä koolla sattui olemaan myös joukko juuri oikeanlaisia ihmisiä muotoilemaan ideastamme todellisuutta ja vieläpä viemään sitä maailmalle.

 

Nämä seikat, tiimi ja trendit, mahdollistavat jo paljon ja ovat olleet korvaamattomia nuorelle yrityksellemme ja tiedän meidän olleen onnekkaita, koska oikeat ihmiset ja ajoitus harvoin sattuvat tällä tavoin yhteen.

 

Meidän reseptimme koostui yksinkertaisista aineksista. Mikä voisi olla sinun?

 

Miika Lipiäinen

 

Lipiäisen bloggaus on julkaistu aiemmin Suomen Yrittäjien verkkosivuilla.

 

Kirjoittaja Miika Lipiäinen on maailmallakin tunnustusta saaneen ginin tislaaja. Kyrön Napue Gin valittiin maailman parhaimmaksi vuonna 2015, vasta reilu vuosi sen jälkeen kun tuotanto Isossakyrössä alkoi. Seuraava merkkipaalu odottaa vuonna 2017 valmistuvaa ensimmäistä ruisviski-erää. Lipiäinen on mukana Seinäjoella kesäkuussa järjestettävässä Food Business Summitissa

 


Takaisin uutisiin

Tätä sivustoa ylläpitää Into Seinäjoki Oy. Sivusto esittelee eteläpohjalaista agrobiotalouden laajaa osaamista ja tarjontaa yrityksille.

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito