Mainimg

Uutiset

Etusivu Ajankohtaista » Uutiset

Maria Ahvenniemi bloggaa: Afrikan bisnesmahdollisuuksiin tartuttava NYT!


17.05.

Miksi Afrikka on kiinnostava markkina tai miksi sen olisi syytä kiinnostaa? Monissa maanosan maissa talouden kasvuvahti on nopea, kaupungistuminen lisääntyy yhdessä maiden yleisen vaurastuminen ja kuluttavan keskiluokan kasvun kanssa. Vähittäismyynti ottaa harppauksia eteenpäin ja uusia kansainvälisiä yrityksiä tulee markkinoille tuotteillaan jatkuvasti.

 

Tämä kehitys heijastuu tehokkaampiin tuotantotapoihin, laadukkaampaan logistiikkaan ja pakkauksiin, prosessoitujen elintarvikkeiden kysynnän kasvuun, ruokaturvallisuuteen sekä funktionaalisiin elintarvikkeisiin. Suomalaisilla yrityksillä onkin annettavaa koko agrobiotalouden arvoketjuun, aina pellolta pöytään saakka. Tällä hetkellä esimerkiksi Ruandassa säilötään rehua JPT Industrian säiliöihin, Keniassa pakataan makkaroita Visko Teapakin kuoriin ja janon voi sammuttaa Batteryllä.

 

Seinäjoella 14.-15.6.2016 järjestettävän Food Business Summit –tapahtuman teemana on ”Asiakkaan maailma muuttuu – miten bisnes vastaa?”.

 

Teemaa käsitellään digitalisaation, tulevaisuuden/trendien, ruokaturvallisuuden ja kansainvälistymisen/viennin näkökulmista. Bruce Oreck avaa tapahtuman puheenvuorollaan ”Entrepreneurship in the Digital World: Disruption, Transparency and the Supremacy of Customer Experience”. 

 

Sen jälkeen ohjelma jatkuu mm. Afrikan mahdollisuuksia viennin näkökulmasta "Africa Agribusiness Forum" -tilaisuudessa. Valitsimme tapahtuman kansainvälisyyden ja viennin teeman painopisteeksi Afrikan, missä asiakkaan maailma muuttuu kiihtyvällä tahdilla.  Maanosan mahdollisuuksiin suomalaisen agrobisneksen näkökulmasta tulisi tarttua NYT.

 

Vaikka niputamme tapahtumassamme kokonaisen maanosan maat yhteen, erot alueiden ja maiden välillä ovat erittäin suuret. Eroavaisuuksia tulee niin kielessä (arabia, englanti, ranska) kuin kaupungistumis- ja teollistumisasteessa. Tämä vuoksi on tärkeää, että yritykset tietävät minne menevät. Africa Agribusiness Forumin ohjelmassa on maaesittelyitä, tietoa investointi ja yhteistyöverkoston hyödyntämismahdollisuuksista, ajankohtaisia yritysesimerkkejä liiketoiminnan harjoittamisesta Itä-Afrikassa, keskustelua, kysymyksiä ja kommentointia unohtamatta.

 

Tapahtumalla haluamme nostaa uusia näkökulmia liiketoiminnan kasvun lähteiksi, kannustaa yrityksiä kartoittamaan mahdollisuutensa viennin edistämiseksi sekä hyödyntämään verkostoja bisnesvaihde silmässä!

 

Mukana foorumissa mm. suurlähettiläs Bonny Haufiku (Namibia), Pertti Anttinen (Ulkoasianministeriö), Olli Huhtamäki (Finnfund), Mari Tuohimaa (Suomen Lähetysseura), Jan Tapanainen (Kometos Oy), Juha Hööpakka (JPT Industria Oy). 

 

 

Maria Ahvenniemi, asiantuntija, Into Seinäjoki Oy, maria.ahvenniemi(at)intoseinajoki.fi

 

PS: Tässä linkki Talouselämän juttuun, jossa kerrotaan Afrikasta uutena Aasiana.

 


Takaisin uutisiin

Tätä sivustoa ylläpitää Into Seinäjoki Oy. Sivusto esittelee eteläpohjalaista agrobiotalouden laajaa osaamista ja tarjontaa yrityksille.

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito