Mainimg

Uutiset

Etusivu Ajankohtaista » Uutiset

Markkinaselvitys ruokajärjestelmän digitaalisten ratkaisujen ansaintalogiikoista julkistettu


12.12.

 

Digitalisaatio muuttaa useita toimialoja – myös ruokamarkkinaa. Joku voi kokea digitalisaation on uhkana ja toinen mahdollisuutena.
Joka tapauksessa se tarjoaa välineen uudistamiseen esimerkiksi  auttamalla virtaviivaistamaan arvoketjua, synnyttämään uudenlaista arvoa datan avulla ja lisäämään markkinoiden dynamiikkaa.

 

Kartoituksessa on pyritty luomaan läpileikkaus arvoketjuun ja selvitetty, millaisia digitaalisia ansaintalogiikoita ruokajärjestelmään on syntynyt. Tältä pohjalta on tunnistettu joukko digitaalisten palveluiden tyyppejä ruokajärjestelmässä. Esimerkkeinä on kuvattu 11 erilaista palvelua eri osista ruokajärjestelmää. Niistä 7 on kuluttajapalveluita sekä 4 tuottajille ja teollisuudelle suunnattuja. Lisäksi on listattu yli 50 muuta esimerkkiä. Kartoituksen tavoite on antaa vinkkejä ja ideoita, joita voi hyödyntää eri osissa ruokajärjestelmää.

 

Esimerkkejä on kartoitettu paitsi oman etsintätyön kautta, mutta myös yhteistyöverkoston ja some-kyselyiden kautta.

 Suuri kiitos kaikille kartoituksessa auttaneille!

 

Selvityksen kokonaisuudessaan löydät täältä.

 

 

 

 

 

Kartoituksen on toteuttanut Katalysti Oy:n digitalisaatiokonsultti Vesa Ilmarinen yhdessä Into Seinäjoki Oy:n kanssa syksyllä 2016.

 

Lisätietoja:  Juha Kurkela, Into Seinäjoki Oy, 040 833 2811 juha.kurkela@intoseinajoki.fi

 


Takaisin uutisiin

Tätä sivustoa ylläpitää Into Seinäjoki Oy. Sivusto esittelee eteläpohjalaista agrobiotalouden laajaa osaamista ja tarjontaa yrityksille.

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito