Mainimg

Uutiset

Etusivu Ajankohtaista » Uutiset

Päivi Alaniska bloggaa: Kuka on agrobiotalouden Juhani Merimaa?


13.10.

Agrobiotalous on tämän rahoituskauden rytmimusiikki. Kaikki tekevät sitä ja se on kaupungin strategiassa isolla. Edellisellä rahoituskaudella tällainen buustaus synnytti livebusinekseen keskittyvän MARS-tapahtuman, jonka toiminnassa itsekin olen saanut olla mukana. Nyt minun pitäisi tehdä agrobiotaloudesta yhtä seksikästä kuin livemusabisneksestä. 

Huudan apua: Mikä on kuuminta agrobiotaloudessa 2017?  Kuka on agrobiotalouden Juhani Merimaa? 

 

Aito yhteistyö voi syntyä vain osallistujien tarpeista. Etelä-Pohjanmaan agrobiotalouden yritysten yhteenlaskettu liikevaihto on 3,2 miljardia euroa ja osuus alueen BKT:sta on 62,7 prosenttia. Alueellamme päämajaa pitävät niin suurimmat kuin innovatiivisimmat agrobiotalouden yritykset. 

 

Yksikään verkosto ei ole automaattisesti yhteisö, vaikka jokaisella yhteisöllä on sosiaalinen verkosto.  

Yhteistyö agrobiotalouden ja ruokajärjestelmäteeman osaajien kesken ei ole uusi asia. Sen sijaan kesäkuun 2017 Food Summit -agrobiotalouden teemaviikko on. Tapahtumaviikosta tulee tekijöittensä näköinen ja toivottavasti meidän yhteinen ylpeyden aihe. Tuolloin me olemme toivottavasti kaikki yhdessä koko ruokaketju: alkutuotannosta allergialapsen äitiin saakka.  Mitä sinä haluat agrobiotalouden teemaviikolta? Millainen yhteistyö tuo lisäarvoa sinun joukollesi? Yhteisö on ameebamainen. 
MARS-tapahtuma syntyi usean rytmimusiikin alan toimijan halusta tehdä yhdessä, ja tehdä vaikuttavampaa työtä. Välillä tapahtuma tuntuu taakalta, ylimääräiseltä. Jokainen meistä pystyisi tekemään omat seminaarinsa ja sessionsa suoraviivaisemmin ilman ameebamaista yhteistoimintamalliamme, joka muistuttaa viime vuosina esiin noussutta termiä nimeltä verkostotuottajuus. Silti jokaisen MARS-tapahtuman yhteydessä kaikkia meitä lämmittää niin valtavasti, että yhdessä on saatu aikaan jotain merkittävää, merkittävämpää kuin mitä olisimme saaneet aikaan yksin. Onkin varmaan turvallista sanoa että me olemme enemmän kuin MARS-verkosto, me olemme MARS-yhteisö.

 


Aika näyttää, muodostuuko Food Summit –verkostosta yhteisö ja lämmittääkö meitä kesäkuun ensimmäisellä (agrobiotalouden) viikolla. 
Tervetuloa mukaan ensimmäiseen Food Summit –tapahtumaviikon suunnittelutyöpajaan Framille 2.11.2016 ottamaan ensimmäinen yhteinen askel kohti kesäkuuta.

 

 

Päivi Alaniska, asiantuntija, AB Seinäjoki ja Food Business Summit, puh. 040 505 3284, paivi.alaniska(at)intoseinajoki.fi

Päivi Alaniska siirtyi alkavien yritysten palveluista agrobiotalouden hankkeisiin syksyllä 2016. Hän tuotti Food Business Summitin pilottitapahtuman kesäkuussa 2016 ja vastaa myös ensi kesäkuun Food Business Summitista. Alaniska toimi vuosia Seinäjoen elävän musiikin yhdistyksen hallituksessa sekä Jalasjärven Aukusti -tapahtuman tuotannossa, ja talkoilee edelleen kummankin yhdistyksen tapahtumissa. 

MARS -tapahtuma järjestetään Seinäjoen Rytmikorjaamolla 2-5.2.2017.


Takaisin uutisiin

Tätä sivustoa ylläpitää Into Seinäjoki Oy. Sivusto esittelee eteläpohjalaista agrobiotalouden laajaa osaamista ja tarjontaa yrityksille.

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito