tervetuloa / welcome
6.-8.6.2017 Seinäjoki

INNOVAATIOKIERROS AGROBIOTALOUTEEN - innovation tour on agrobioeconomy 6-7.6.2017 


Vietä iltapäivä tutustuen agrobiotalouteen Seinäjoen seudulla!

Innovaatiokierros on erinomainen aloitus Food Business Summitille tai sopiva nautittavaksi myös omana kokonaisuutenaan. Kierrokset on suunnattu yrityksille, mutta mukaan sopii myös aktiivisia kehittäjiä ja kuluttajia.  Kierrokset lähtevät klo 12-13 Framin B- rakennuksen aulasta ja palaavat samaan paikkaan viimeistään klo 17. Kierroksella tarjotaan kahvitus ja pientä suupalaa. Kierroksen hinta on 33€ + alv. 24% Ilmoittaudu innovaatiokierrokselle  Food Business Summitin rekisteröitymisjärjestelmän kautta. Ilmoittautuminen innovaatiokierroksille päättyy 30.5.

 

Spend an afternoon getting to know the agrobioeconomy business at the Seinäjoki region!
The Innovation tour is an excellent combination for your Food Business Summit. The tours start between between none and 1pm from the Frami B- building lobby and return to the same place at 5pm. Coffee and refreshments are served during the tour. The tour has a small entrance fee 33€ + vat. 24%. Sign up for one of the innovation tours when registering to the Food Business Summit. The registration for the innovation tours closes May 30th

 



The Fit Children of Seinäjoki: Integrating Health in All Policies

Tuesday 6 June 2017, 12.45–16:45 

 

The obesity of children is a serious health problem today's world. Attempts to fight this trend have mostly failed. Seinäjoki, however, makes an exception. Between the years 2009-2015, children obesity was halved in the city, a fact proven by the World Health Organization (WHO). The success in Seinäjoki is explained by the “Health in all policies approach”, in which municipal health department does close co-operation with the education, childcare, nutrition, recreation and urban planning to guarantee that schools and day care centers combine their forces in curbing obesity by providing high quality services. In this Innovation Tour, you will meet Seinäjoki city officials, researchers and third sector actors and learn from them how to bring health in all policies. 


Departure and arrival from Frami B Conference Venue Seinäjoki 

 

South Ostrobothnia Hospital District and Mediwest Health Technology Center 

13.00 Opening words, Welfare and Health Coordinator Ulla, Frantti-Malinen, City of Seinäjoki

13.05 Fit Children of Seinäjoki - Integrating Health in all Policies, Ulla Frantti-Malinen, City of Seinäjoki

13.30 Not Just Food - The Social Context of Child Obesity and how to Overcome It from Researcher’s Perspective: Case Seinäjoki, Professor Leena Koivusilta, University of Tampere.


 Jouppilanvuori Recrerational Trail
14.15 Coffee at the LAAVU

14.30 The Association Lakeuden elämysliikunta and Its Role in Providing Exercise Possibilities for Children and Youth, The Chairman Hannu Salo and Member of the Board Pekka Lehtiniemi,
Recrerational sport association Lakeuden elämysliikunta ry.

15.00 The Role of Sports and Exercise Services of the City of Seinäjoki in Supporting Healthy Life of the Children, Anne Kotila, Director of Sports Affairs, City of Seinäjoki

15.30 Hopping back on to the bus

Tikkuvuori day-care center 

15.40 The Role of Day Care in healthy lifestyle of Children,  Director Pauliina Suvisalmi, Tikkuvuori Day-care Center

15.10 Healthy Food for Children, Deputy Food Service Manager  Mari Kalliomäki, Catering Services of Tikkuvuori Day-care Center.

16.45 Returing to Food Business Summit Venue, Conference Venue Frami

The tour includes outdoor activites so, please make sure you have proper shoes for the short outdoors adventure.

 

 



Ruokaketjulla: vapaan Maidon matkassa

Tiistaina kesäkuun 6.päivä, klo 12:00-17:00

 

Rypsiporsas, jyväbroileri... tässä tulee Vapaan Lehmän Maito! Halusimme tai emme, elämme brändien ohjaamassa maailmassa ja kulutuksemme ohjautuu näiden kautta arvostamillemme asioille. Millaisista tekijöistä muotoutuu perinteisen maitomarkkinan haastaja, Vapaa lehmä? Hyppää mukaan kiertueelle, jossa seuraamme maidon matkaa koko ruokaketjun läpi. Pellolla tuotettavasta rehusta lehmän kautta meijeriin ja kaupanhyllylle asti.

Kierros alkaa ja päättyy Framin B- rakennuksen aulaan. 


FINNMILK

Finnmilk Oy Seinäjoen Ylistarossa on Suomen suurin maitotila, sillä tilalla on noin 600 lypsävää ja maitoa tuotetaan noin 6 miljoonaa litraa vuodessa. Korjattava nurmiala on 370 ha. Finnmilk tuottaa 5,7 miljoonaa litraa maitoa vuodessa.  Navetassa on otettu käyttöön maidontuotannon uusin teknologia, muun muassa Suomen ensimmäinen automatisoitu karusellilypsyasema. Maidon jalostaa Juustoportti Jalasjärvellä.

 

JUUSTOPORTTI

Juustoportti on kasvanut viidessäkymmenessä vuodessa pienestä maatilajuustolasta yli 200 henkeä työllistäväksi yritykseksi. Juustoportilla on meijeri- ja juustolatoiminnan lisäksi kahvila-ravintolat Jalasjärvellä, Mäntsälässä ja Kärsämäellä, sekä ruokatuotteita valmistava Kasvis Galleria Kuopiossa. Juustoportti käyttää tuotannossaan maitoa yli 40 milj. litraa vuodessa, josta luomumaitoa noin 3 milj. litraa ja vuohenmaitoa noin 2 milj. litraa. 

Juustoportin vapaan lehmän maito on talon oma brändi. Vapaan lehmän maidon tuoteperheeseen kuuluu maidon lisäksi kerma, AB-jogurtti kerma ja kermaviili.


TUORETIE

Tuoretie Oy on suomalainen elintarvikelogistiikan asiantuntija, joka ohjaa, kehittää ja tuottaa laadukkaita ja kustannustehokkaita logistiikkapalveluita.  Tuoretie tarjoaa palveluja elintarvikelogistiikkaan, alkutuotannon logistiikkaan ja logistiikan sähköisiin palveluihin.  Logistiikkapalvelut kattavat elintarvikekuljetuksista rehu- ja eläinkuljetuksiin, sekä logistiikan sähköiset palvelut. 


etelä-pohjanmaan osuuskauppa

Etelä-Pohjanmaan Osuuskaupalla, tuttujen kesken Eepee, on lähes 80 toimipaikkaa, joissa se työllistää yli 1300 eteläpohjalaista. Eepeen myynti oli vuonna 2016 yli 535,8 miljoonaa euroa. Eepeen tavoitteena on tuottaa kilpailukykyisesti ja kannattavasti monipuolisia palveluja ja etuja asiakasomistajilleen. Seinäjoki sai ensimmäisen osuuskauppansa vuonna 1903.

 

 

 

 

 


Ruokaprovinssi

Tiistai kesäkuun 6. klo 12:00-17:00

Virallisen Suomi 100 -tunnuksen omaavan tuotteen takana on aina tarina sekä yrityksen yhteiskunnallinen teko, joka vie Suomea eteenpäin. Altia antaa tukea taiteelle, maataloudelle ja metsälle.Suomi 100, tarinat ja elämyksellisyys ovat vahvasti läsnä tällä kierroksella. Miten laajat ohravainiot ovat syntyneet? Lähde mukaan kuulemaan Koskenkorvan viinan tarinaa ja kokemaan Koskenkorvan tehtaan toimintaa. Kierros on osa Kasvua RuokaProvinssista- hankkeen toimintaa. 

 

Kierros alkaa ja päättyy Framin B- rakennuksen aulaan.

 

Altia Corporation

Kierros alkaa Altian Koskenkorvan tehtaan esittelyllä ja tehdaskierroksella. Esittely painottuu tehtaan toimintoihin, sekä prosessiin, johon liitetään juhlavuoden pullon (Koskenkorva 100) tarinaa mukaan. Altia on Pohjoismaiden ja Baltian johtava alkoholijuomatalo, joka valmistaa, maahantuo ja vie laadukkaita viinejä sekä väkeviä alkoholijuomia. Vastuullisuus on heille keskeinen liiketoiminnan tekijä. Altia haluaa edistää modernia, vastuullista pohjoismaista juomakulttuuria. Ympäristövastuuta Altia toteuttaa muun muassa omalla biovoimalaitoksella Koskenkorvan tislaamolla. Yrityksen liikevaihto oli 356,6 miljoonaa euroa vuonna 2016, ja yritys työllistää noin 800 henkeä.

 

Koskenkorvan Museo

Koskenkorvan talo sijaitsee aivan viinatehtaan kupeessa. Siellä toimii tilausravintola Koskenkorvan Trahteeri ja Koskenkorva Museo. Kuulemme itse Koskenkorvan  isännän kertomana, miten hän  päätyi Koskenkorvan Suomi 100 juhlavuoden pullon etikettiin ja miten Könnit siihen liittyvät? Mahdollisuus maistiaisiin.

 

Jussin Jokisaunat

Jussin Jokisaunat on Ilmajoen Alajoki-lakeudella sijaitseva ohjelmapalveluyritys. Tarjolla nokipannu-kaffit ja mokkoonen. Tarinaa lakeuden ja Alajoen synnystä, sekä mitä siellä on ennen vanhaan syöty. Mitäs ne mokkooset on? “Mokkoosihin tuloo piimää, suuraa, kananmunaa, nisujauhoja ja sokuria. Niitä on ennenvanhaa paisteltu takanperäs ku on oltu paimenes.”

 

 

 

 

 


Process technology

Wednesday June 7th, 12:00-17:00

 

Departure and arrival from Frami Conference Venue Seinäjoki  

 

KOMETOS 

Kometos Oy provides modular food production facilities designed for special conditions, thawing modules, tray handling- and dosing lines; installed and based on the turn-key principle. Our company, established in 1991, has its main office and factory in Kauhajoki, in the heart of Southern Ostrobothnia. In addition to a strong market position in Finland, the Baltic countries and Russia, Kometos serves through its network a diverse customers in Central Europe and Sub-Saharan Africa. Export deliveries cover for 85-90 percent of Kometos production. The tour offers you a  possibility to visit the Kometos factory and see in the test premises a compact line for dosing of solid and liquid food components for catering and ready meal industry (Finntray). In addition, you're able to see the our modular food factory concept (Finmodules) as well as de-frosting rooms for thawing meat, fish, vegetables and berries (Finncold). 

JPT-Industria Oy 

FEED FACTORY INNOVATOR FROM FINLAND

JPT-Industria Oy is an innovative manufacturer for modular production plants from Ilmajoki. The company is privately owned and was established in 2007. By the skilled personnel, JPT-Industria has more than 30 years of experience. We work closely with our customers around the world to make our products efficient, user-friendly, sustainable and hygienic. Thanks to the containerized structure of our products, our target market is the whole world. JPT-Industria Oy offers complete solutions for manufacturing of compound feed, aqua feed, pet food, premixes and concentrates; different products for human consumption. Our feed factories have unique containerized structure and they are turnkey solutions with user training included. We offer production lines in different sizes customized to the client’s needs.  The tour offers you the possibility to visit the factory and FaMix - modular feed mill with 5 tons hourly capacity and thus have an inspiring insight of the modular building concept.


Lumikko Technologies Oy 

TEMPERATURE CONTROL SOLUTIONS FOR TRUCK&TRAILERS Cargo space temperature control units manufactured under the Lumikko trademark in Seinäjoki since the 1970s have secured the food cold chain during transportation even in extreme environmental conditions. In 2012, Lumikko Technologies was merged into the German BITZER SE, which is one of the world's leading compressor and pressure equipment manufacturers. With the support of our skilled personnel and BITZER´s extensive network, we will continue our development dating back 40 years in order to discover better, safer and more ecological cargo space temperature control solutions in Finland. Lumikko’s products are driven by the high technology and innovative temperature control solutions for truck and trailer in the Northern Europe. We provide the optimum transport temperatures with the most efficient cooling solutions and best heating power customized to your specific needs. The products are developed according to the highest food transport requirements and fulfill ATP, EMC and other product regulations. The tour offers you the possibility to visit the assembly factory and see full range of engine driven temperature control units. The most interesting solutions is based on the BITZER hybrid compressor range which able to use with three different refrigerants R404A, R452A and R449A.

 


 

 

 

 

Tätä sivustoa ylläpitää Into Seinäjoki Oy. Sivusto esittelee eteläpohjalaista agrobiotalouden laajaa osaamista ja tarjontaa yrityksille. 

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito