Tulossa jälleen
6.-8.6.2017 Seinäjoella

KOKO RUOKAKETJU SAMAN PÖYDÄN ÄÄRESSÄ


Oheisohjelma

 Työpajat, avoimet seminaarit, aamukahvitilaisuudet ja kokoukset. / Workshops, open seminars, breakfast events and meetings.
If it's written in English here, it's held in English.


 

 

Tiistai 6.6.2017 / tuesday

 

 

Tiistaina 6.6.2017 klo 9:30-11:30, Frami B, Auditorio 1  

Tietoprovinssi - Agrobiotalous ja kestävät ruokaratkaisut 

Agrobiotalous ja kestävät ruokaratkaisut -painoalaryhmä tarjoaa vartin epastereita ajankohtaisista aiheista teemalla Tämän tuloksen, oivalluksen tai löydön haluan kanssanne jakaa.

 

 Some apuna tulosten avaamisessa – case Ruokaverstas:  Tutkimuspäällikkö Seliina Päällysaho, Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Arkipäivän innovaatioita elintarvikealalla: Projektipäällikkö Leena Viitaharju, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti

 Eväitä lähituottajan, ammattikeittiön ja tukkutoimijan yhteistyöhön: Projektipäällikkö Päivi Töyli, Turun yliopiston Brahea-keskus

Alueiden Eurooppa: Erityisasiantuntija Antti Pasila, Seinäjoen ammattikorkeakoulu

 Suosi luomua - saa arvostusta?: Professori Harri Luomala, Vaasan yliopisto

Motivoiko nuoria kasvistenkäyttöön tieto vai käytäntö? : Projektipäällikkö Susanna Ihanus, Turun yliopisto

 


Tilaisuus on avoin eikä vaadi ilmoittautumista. 

Lue lisää täältä.  

 * * *

Keskiviikko 7.6.2017 /wednesday

 

Keskiviikko 7.6.2017 klo 9:30-12:00 Äärellä/ Kivirikko 

lapsiperheiden ravintolapäivä

Into Seinäjoki Oy ja Sydämellinen Seinäjoki ry järjestävät aamiaistilaisuuden Äärellä ravintolassa keskiviikkona 7.6. klo 8.30.
Tilaisuuden tarkoituksena on ideoida perheiden yhteistä ravintolapäivää, joka järjestettäisiin syksyn Komiat Karkelot lauantaina 21.10.2017 Seinäjoella.

 

Aamupalatilaisuudessa ovat puhumassa Perheet Safkaa -konseptin luoneet Minna Koskelo sekä Petra Gergov-Koskelo. Perheet Safkaa on tapahtumakonsepti, jossa ravintolat tarjoavat perheille mahdollisuuden viettää yhdessä aikaa hyvän ruoan ääressä.  

 

Aamupalatilaisuus on suunnattu Seinäjoen seudun kahvila -ja ravintolayrittäjille, ruokaintoilijoille ja tapahtumajärjestäjille.
Ilmoittaudu mukaan aamiaistilaisuuteen 31.5.2017 mennessä tänne. 

  

Ravintola Äärellä os. Kauppakatu 19, 60100 Seinäjoki
Lisätietoja aamiaistilaisuudesta: Niina Koskipalo, niina.koskipalo@intoseinajoki.fi, 050 4300 792 

 

Aamun yrittäjille suunnatun aamupalatilaisuuden jälkeen jatketaan MLL:n perhetalo Kivirikkoon, jossa pohditaan aihetta yhdessä lapsiperheiden kanssa klo 10:30-12:00.

Työskentely toteutetaan hauskoilla muotoilun menetelmillä käsiä kättäen, osallistaen niin lapset kuin aikuisetkin. Ennen yhteiskehittämistä paikallaolijat saavat kuulla Minna Koskelon sekä Petra Gergov-Koskelon kertovat esimerkkejä perheystävällisyydestä meiltä ja maailmalta.  Ruoka yhdistää ihmisiä, mutta ulkona syöminen on haastavaa lapsiperheille. Suomi näyttäytyy tällä hetkellä yhteiskuntana, jossa perheet ja lapset loistavat poissaolollaan ravintolakulttuurista. Miten kehitetään Seinäjoen ravintoloista vielä lapsiystävällisempiä?

MLL Perhetalo Kivirikko  os. Puskantie 36, 60100 Seinäjoki
Kivirikon työpaja osuuteen ei vaadita ennakkoilmoittautumista. Tarjolla pientä purtavaa pienille ja isoille osallistujille.  

Lisätietoja työpajaosuudesta: Henna Meriläinen, henna.merilainen@intoseinajoki.fi, 044 0200 608 

 

 * * *

 

 

Keskiviikko 7.6.2017, klo 9:00-11:00, Frami B, AB Seinäjoki 

OIVALLUKSIA RUOKAKETJUSTA: KESKUSTELUA RUOASTA JA INNOVAATIOISTA

Avaussanat: Vs. aluekehitysjohtaja Heli Rintala, Etelä-Pohjanmaan liitto 

Johtaja, professori Sami Kurki, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti: Tutkimusverkostot elintarvikeketjun kehittäjänä

Tutkijatohtori, Aapo Jumppanen, Helsingin Yliopiston Ruralia- Instituutti : Agrobiotalous (AB) Seinäjoki -innovaatioyhteisön kehittäminen  

Projektipäällikkö Laila Matikainen, Seinäjoen ammattikorkeakoulu: Ruokaverstas – Ruokaketjun uusi innovaatioympäristö

Projektipäällikkö Juha Kurkela, Into Seinäjoki Oy: Ruokajärjestelmien uudet digitaaliset ratkaisut 

Tilaisuus on vain kutsutuille. 

 

 * * *

 

Keskiviikko 7.6.2017 klo 15:00-16:30, Bell & Marcon, Frami B 

Seinäjoen kaupungin elintarvikehankintaverkoston kehittäminen: Jakelukeskuspilotin yhteenveto 

Keskustelutilaisuus jakelukeskuspilottiin osallistuneille elintarviketoimittajille, Mikko Tanhuamäki, Seinäjoen kaupunki. Tilaisuuden järjestää Seinäjoen kaupunki.

Tilaisuus on vain kutsutuille. 

 

 * * *

 

Torstai 8.6.2017 / THURSDAY

Torstai 8.6.2017 klo 14-17:00, Frami F110 ja Prikka 

Food Bait workshop: case Kyrö Distillery Company

Using theoretical tools within concept and context development, the participants will identify the key components of the brand concept and the meal context, and translate those components into flavors. The workshop will result in prototype beverages to be served with dinners at the distillery in Isokyrö. Expertise in brand strategy and gastronomy will provide the tools needed to solve the analytical task and inspiring process leaders will work with the teams to stimulate creativity and uninhibited idea generation.  Food Bait project: Umeå University, Turku University and Seinäjoki University of Applied Sciences in cooperation with Kyrö Distillery 

 

14:00 -15:00 Frami F110 

Concept Development – how to be relevant in the expectation economy
Ingrid Widing, Senior Strategist at Humbly Communication, Umeå.
Ingrid is presenting brand concept development theory and is contributing with substantial experience of brand strategy development in the process of analysis. 

 

Context Development – the meal in context 

Ute Walter, PhD and Head of Umeå University School of Restaurant and Culinary Arts.

Ute brings the expertise in context development, presenting the Five Aspect Meal Model, the tool for context analysis in meal situations. 

 

The brand Kyrö Distillery Company
Co-Founder, Miko Heinilä, Kyrö Distillery Company


The first hour of the workshop is open for everyone. 

15:00-17:00 Prikka, Frami E
The Workshop
Pre-registration for the workhop is required due to limited capacity: foodsummit@intoseinajoki.fi 

 

Contributors in the workshop: 

 

Julia Berggren 

Project Manager for Food Bait at Umeå School of Restaurant and Culinary Arts. 

Julia is one half of the creative team behind the workshop concept, and will with knowledge and experience lead participants in their context and concept analysis process.

 

Björn Norén 

Chef and Gastronomy Lecturer at Umeå University School of Restaurant and Culinary Arts. 

Björn is the other half of the creative team and will especially contribute to participants with a trained palate and expertise knowledge in craftsmanship techniques.

 

Ute Walter 

PhD and Head of Umeå University School of Restaurant and Culinary Arts. 

Ute brings the expertise in context development, presenting the Five Aspect Meal Model, the tool for context analysis in meal situations.

 

Ingrid Widing 

Senior Strategist at Humbly Communication, Umeå.  

Ingrid is presenting brand concept development theory and is contributing with substantial experience of brand strategy development in the process of analysis.

 

Karl-Martin Edin 

Award winning bartender from Duå & Open/Closed, Umeå.  

Karl-Martin’s knowledge and ability in creative expression through beverages will aid the participants in the process of finding the right flavors and expression in the beverage prototyping.

* * * 

 

Torstaina 8.6.2017, klo 16:00-19:30 , Frami B Watt § Edison 

Työpaja: Kannattavuutta ja kilpailukykyä maatiloille

Maatilojen kannattavuus ja kilpailukyky tulevaisuudessa 

Asiantuntija, Merja Rehn, Kiertotalouden kuluttajalähtöiset liiketoimintamallit, Sitra

 

Kestävän ruokajärjestelmän mahdollisuudet 

Asiantuntija Hanna Mattila, Kiertotalous, Sitra

 

Yritysesittelyitä ja kahvipöytäkeskustelua.  

 

Tilaisuus on avoin ja suunnattu erityisesti alkutuottajille. 

Ilmoittaudu 2.6.2017 mennessä: irmeli.rintala@helsinki.fi, p. 050 415 1147

Lue lisää 
 

Tilaisuuden järjestävät Agrifood – ruokajärjestelmä- ja liiketoimintaosaamisen kehittämisohjelma alkutuottajille –hanke, Sitra ja AB Seinäjoki. 


PALAA FOOD SUMMIT PÄÄSIVULLE. 

  





Seuraa tapahtumaamme myös sosiaalisessa mediassa

 

      

 

 

Food Business Summit edistää agrobiotalouden kehittämistyötä Etelä-Pohjanmaalla. Into Seinäjoki Oy:n kanssa tapahtumaa toteuttavat yhteistyössä mm. Foodwest Oy, Xport, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu. Tapahtuman toteutuksessa mukana mm. Food Summit, Ruokaprovinssi, Food Bait, AB Seinäjoki sekä Ruokajärjestelmien uudet digitaaliset ratkaisut -hankkeet. 







 

Tätä sivustoa ylläpitää Into Seinäjoki Oy. Sivusto esittelee eteläpohjalaista agrobiotalouden laajaa osaamista ja tarjontaa yrityksille. 

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito